BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
YAZARLAR

MEB’den öğretmenlere mesaj var

Son bir hatırlatma da öğretmenlerimize; bakanlıktan bî haber kalmak istemiyorsanız 8 Şubat’a kadar MEBBİS’e girerek kişisel bilgiler modülündeki iletişim bilgilerinizi güncellemeyi ihmal etmeyin.

Öğretmenlerin bir önceki Milli Eğitim Bakanı’ndan isteklerini sıraladığımızda, en önde gelen istekleri “Öğretmenlik mesleğinin itibarının korunması.” idi. Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yıldızı öğretmenlerle bir türlü barışmadı. Bu nedenle her kesimden öğretmenin tepkisine muhatap oldu. Belki de tarihte hiçbir bakana nasip olmayacak şekilde yelpazenin her kanadından eğitim sendikaları Dinçer’in gitmesine sevindiğini yaptıkları eylemlerle dile getirdi.

Yeni Milli Eğitim Bakanı’mız Prof. Dr. Nabi Avcı bu nedenle hemen her kesimden iyi bir seçim olduğu yönünde oluşan pozitif bir hava ile göreve başladı. Dün MEB’in sitesine ve MEB bağlantılı hangi siteye girerseniz girin, site öğretmenlere şu başlıklı bir duyuru ile açılıyordu. “MEBBİS’teki İletişim Bilgilerinizi Güncelleyin”. Başlığın altındaki açıklamayı okuduğunuzda, MEB’in bundan sonra öğretmenleri birey olarak tek tek muhatap alarak Milli Eğitim Bakanlığı personelini ilgilendiren her konuda (E-akademi eğitimlerinden, her türlü proje ve duyurulara kadar), personele bireysel olarak e-posta veya mobil telefonlardan mesaj yolu ile bilgi verileceği ifade ediliyordu. Bu nedenle de 8 Şubat tarihine kadar bakanlık personelinin T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile MEBBİS’teki kişisel sayfalarına girip; Kişisel Bilgiler Modülündeki İletişim Bilgileri Modülünden e-posta adresi, sabit ve mobil telefon bilgilerini güncellemeleri isteniyordu.

MEB’in Bilgi İşlem Grup Başkanlığı  tarafından yapılan bu duyuru, yeni Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerle arasının iyi olacağı yönündeki ilk adım gibi görünüyor. Bundan böyle öğretmenler başta olmak üzere MEB personeli ile bakanlık arasındaki iletişimin daha sıkı ve sıcak olacağını söylersek herhalde yanılmış olmayız. İletişime geçen bakanlık ve MEB personeli en azından birbirinden daha yakından haberdar olacak ve sorunların çözümünde de birlikte hareket edebilecektir.

MEB ilmeğin ucundan yakalamış, eksiklerini giderme yolunda ilk adımı atmıştır.

Son bir hatırlatma da öğretmenlerimize; bakanlıktan bî haber kalmak istemiyorsanız 8 Şubat’a kadar MEBBİS’e girerek kişisel bilgiler modülündeki iletişim bilgilerinizi güncellemeyi ihmal etmeyin.

***

Hafta sonu arayan iki öğretmen arkadaşım sinemaya bilet aldıklarını birlikte film izlemeye gideceğimizi haber verdi. Arkadaşlarımın teklifini hiç düşünmeden kabul ederek verilen saatte randevuma ucu ucuna yetiştim. Ne de olsa karne tatilinden önceki son yazımda öğrenci veli herkese ister aileleri ile isterse kendi arkadaşları ile sinemaya gitmelerini önermiştim. Kendim de bu öneriye uymak adına, sezondaki filmleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.

Arkadaşlara hangi filme gideceğimizi sormadım bile; çünkü asıl olan birlikte vakit geçirmek. Kısmetime çıka çıka ‘Celal ile Ceren’ adlı film çıktı. Şahan Gökbakar’ın eski filmleri bende olumlu etki bırakmasa da son anda daveti reddetmek pek hoş olmazdı. Salona girdiğimizde salonun tatil olması hasebiyle ilköğretim öğrencileri ve velileri tarafından doldurulduğunu gördüm. Anne babaların bir çoğu önerimizi dinlemişçesine çocuğunu almış sinemaya gelmişti. Fakat film başlar başlamaz +13 yazısı dikkatimi çekti. Fakat salondaki kitlenin neredeyse yarısı bu profile uymuyordu. Filmi sizlere çok fazla anlatmayacağım. Özellikle çocuklarınızla birlikte izlemeye gitmenizi de kesinlikle önermiyorum. Çünkü komedi filmi diye gittiğiniz sinema filmi, baştan aşağıya ağza alınmayacak küfürlerle dolu bir yapım. Bu filmi televizyonda yayınlamaya kalksalar makas yemeyen sahnesi kalmaz ve film reklamındaki gibi masum bir komedi filmi (!) hâline gelir.  

Sözün kısası son yıllarda gelişen teknolojinin tüm olumsuzluklarına rağmen oluşan ailece sinemaya gitme geleneğine bu filmle büyük bir sekte vurulmaktadır.

Yorumlar