BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
ÖĞRETMEN

MEB'den kritik İngilizce ders saati açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), basında çıkan yabancı dile ağırlık verilmesi konusunda açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığından, 5'inci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı bir müfredata geçilebilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmanın, pilot bir uygulamayla başlayacağı, bakanlığın bu uygulamanın hayata geçebilmesi için gerekli altyapı ve tecrübeye sahip olduğu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, "16 bin öğretmen açığı var, 5. sınıflar nasıl İngilizce öğrenecek" başlığı ile yayımlanan habere ilişkin bir açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü belirtildi.

Beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı bir müfredata geçilebilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmanın, pilot bir uygulamayla hayata geçirileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız bu uygulamanın hayata geçebilmesi için gerekli altyapı ve tecrübeye sahiptir. Hal böyleyken henüz pilot uygulaması yeni başlayacak bir çalışma için ne kadar öğretmen açığı olduğunu bugünden iddia etmek ahlaki olmadığı gibi doğru da değildir. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu gazetenin sistematik olarak sürdürdüğü tezviratlara ilişkin tekzip yayımlamaya devam edecektir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR