BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
ÖĞRETMEN

MEB'den eski mezunlara YGS ve LYS müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği genelge ile 2016 yılında YGS ve LYS'ye girecek eski mezun öğrencilerle ilgili önemli bir düzenlemeyi duyurdu.

MEB, 81 ile gönderiği genelge ile 2016 YGS ve LYS'ye geçmiş dönemlerde mezun olup ilk defa girecek olan öğrenciler ile ilgili önemli bir düzenlemeyi duyurdu. 

Genelgede orta öğretim kurumlarından eskiden mezun olup e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde diploma bilgileri bulunmayan öğrencilerin, mezuniyet durumlarının sisteme işlenebilmesi için gerek çalışmaların yapıdığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde 2016 Yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu yayımlanmış ve başvuruların, 06-20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştu.

MEB TARAFINDAN HAZIRLANARAK KULLANIMA AÇILDI

İlgi kılavuz gereği, geçmiş yıllarda ortaöğretim kurumlarından mezun olup ilk defa 2016 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru yapacak öğrencilerden e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde diploma bilgileri bulunmayan eski mezun öğrenciler ve geçmiş yıllarda telafi eğitimi ile mezun olan öğrencilerin diploma bilgilerinin, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne işlenebilmesi için gerekli olan ekranlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak kullanıma açıldı.

SİSTEME KAYIT EDİLECEK

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, geçmiş yıllarda telafi eğitimi ile mezun olan öğrencilerin bilgileri, öğrencilerin telafi eğitimi gördükleri okul-kurum idareleri tarafından "e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Telafi Eğitimi İle Mezun Olan Öğrenci Ekleme" ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sisteme kayıt edileceği duyuruldu.

MEZUN ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİ İSE

Genelgede ayrıca, ilk defa 2016 yılında ÖSYS'ye başvuru yapacak eski mezun öğrencilerin bilgileri ise, öğrencilerin mezun oldukları okul / kurumlar halen açık ise ilgili okul / kurum idareleri tarafından"e-Okul Kurum İşlemleri / Diploma İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme" ekranı kullanılarak, öğrencilerin mezun oldukları okul / kurumlar kapalı ise kapanan okul / kurumun bağlı bulunduğu İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (MEM) tarafından "e-Okul Bakanlık / MEM İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme" ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edileceği bildirildi.

Bu kapsamda öğrencilere ait, belirtilen ekranlar üzerinden e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edilen diploma / mezuniyet bilgileri, ÖSYM 'ye elektronik ortamda aktarılacağı için kesinlikle veri silme işlemi yapılmayacağının belirtildiği genelgede, sadece mevcut veri girişi yapılan öğrencinin bilgileri üzerinde güncelleme işlemi yapılabileceği belirtildi.

Bakanlık "aşağıdaki kurumları" da bilgilendirerek binlerce öğrencinin mağdur olmasının önüne geçti: 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR