BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
ÖĞRETMEN

MEB'den 350 bin öğrenciye teşvik talebi!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yıl 350 bin öğrenci için teşvik talebinde bulunduklarını açıkladı.

Özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu yıl 350 bin öğrencimize teşvik verilmesi talebinde bulunduk" dedi.

Avcı, öğretmenevindeki toplantıda, eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de 6 bin 316 özel okul olduğunu belirten Avcı, 787 bin 315 öğrenci eğitim-öğretim gördüğünü söyledi.

Avcı, geçen yıl özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik bir teşvik ve destek programı başlattıklarını vurgulayarak, bu program çerçevesinde geçen yıl 167 bin 424 öğrencinin teşvikten yararlandığını ifade etti.

Ne kadar teşvik verileceğinin her yıl Maliye Bakanlığı ile kararlaştırıldığını ve bu sene daha yüksek bir talep olacağı varsayımıyla sayının yüksek tutulduğunu anlatan Avcı, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu yıl 350 bin öğrencimize teşvik verilmesi talebinde bulunduk. Rakamı arttırmak istiyoruz çünkü dönüşen kurumlarımızın büyük bir bölümü liseye, temel liseye dönüşüyor. Dolayısıyla oraya gidecek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de teşviklerden yararlanabilmeleri için bir pay ayırmak istiyoruz. Maliye Bakanlığı'ndan geçen yıl verilen teşvikin bu yıl yüzde 10 arttırılmasını talep ettik. Görüşmeler devam ediyor."

Avcı, dönüşüm programına başvuran dershaneler hakkında bilgi verdi. Avcı, "Bugüne kadar 2 bin 262 dershane dönüşüm programına müracaat etmiş, bunlardan 2 bin 228'i dönüşüm programına kabul edilmiş. Bu programa başvurular 1 Eylül'e kadar devam edecek" ifadesini kullandı.

Dönüşüm sürecindeki kriterlere değinen Avcı, dershanelerdeki dönüşümü başlattıktan sonra bakanlığın ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyasının hedefi olduğunu bildirdi.

Avcı, "Buna rağmen uluslararası kurumlardan Türk milli eğitimin bugün geldiği noktaya ilişkin çok olumlu değerlendirmeler, raporlar yayımlandı" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR