BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
GÜNCEL

MEB'de dev FETÖ operasyonu

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul’da 3 bin 932 Milli Eğitim Bakanlığı personeli açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığında (MEB), darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı özel öğretim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra merkez ve taşra teşkilatında görev yapan kamu personeline yönelik çalışmalar sürüyor.

FETÖ soruşturması kapsamında, MEB’den İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen listede, İstanbul’da çalışan 2 bin 961 personel bulunuyor.

 

3 BİN 932 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

İstanbul Valiliğince açığa alınanlardan oluşan listede ise 952 kişi yer alırken, atamayla İstanbul’dan çeşitli illere giden 36, illerden İstanbul’a gelen 55 personel de görevinden uzaklaştırıldı. Böylece İstanbul’da öğretmen, idareci ve memur olmak üzere MEB’e bağlı 3 bin 932 personel açığa alındı. Bunların çoğunluğunu öğretmenler oluşturuyor.

AKTİF-SEN ÜYESİ OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Bu arada, açığa alınan personelin çoğunun, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde kapatılan Aktif-Sen’e üye oldukları tespit edildi. FETÖ’ye üyelik, iltisakı veya örgütle irtibatı olanlara ilişkin çalışmalar kapsamında açığa almaların devam edeceği öğrenildi.

286 KURUM KAPATILDI

Kararname kapsamında İstanbul’da 168 özel okul, 94 özel yurt, 15 özel etüt eğitim merkezi ve 9 özel muhtelif kurs olmak üzere 286 kurum kapatıldı. Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül’e kadar yapılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR