BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
GÜNCEL

MEB'de 15 bin memur geri dönecek!

FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alındı. Kanlı darbe girişimi sonrası açığa alınan kamu personelinin yaklaşık yarısı Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) görevliydi.

MEB, açığa aldığı personeli, illerde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla detaylı soruşturmadan geçirmeye başladı. Gerekli görülmesi halinde savunma isteniyor.

Çalışmaların ardından ihraç edilecek memur sayısı da netleşmeye başladı. Açığa alma kapsamında söz konusu personelin Aktif-Eğitim-Sen üyesi olması, Bank Asya'da aktif hesabının bulunması ve örgüt üyelerinin haberleşmede kullandığı Bylock, Tango, Telegram ve Eagle tespit edilmesi yeterli oluyordu. 

Habertürk'te yer alan habere göre, İhraç edilecek isimler için kesin delil taraması yapıldığı ve sadece bu gerekçelerin yeterli kabul edilmeyeceği öğrenildi. Buna göre, açığa alınan personelden yaklaşık 28 bini ihraç edilecek. 15 bini görevine geri dönecek. Göreve dönen 15 bin personelin soruşturmasını ise Yüksek Disiplin Kurulu yürütecek.

MÜDÜR OLAMAYACAKLAR

Bu aşamada da meslekten atmalar olacak. Ancak FETÖ ile geçmişte bağlantısı bulunan ve 17-25 Aralık'tan sonra ilişkisini sonlandırdığı tespit edilen personele maaş kesme ve kademe ilerleme cezası verilecek. Bu kişilerin müdür ya da il ve ilçelerde yönetici olması engellenecek. İhraç edilecek 28 bin personel, kanun hükmünde kararname (KHK) ile duyurulacak. MEB'de bu zamana kadar 43 bin personel açığa alındı.

ÇALIŞMA İZİNLERİ İADE EDİLEBİLECEK

FETÖ'den alınan özel okullarda görev yapan 27 bin 800'e yakın öğretmenin çalışma izinleri de iptal edilmişti. MEB, söz konusu öğretmenlerle ilgili de çalışmalarına devam ediyor. Bu öğretmenlerin arasında FETÖ ile bağlantısı olmayan, okullarda sadece atanamadığı için çalışan ve okullar kayyuma devredildikten sonra göreve devam edenlerin çalışma izni tekrar verilecek. Kamuya atanabilecek ve özel okullarda çalışabilecekler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR