BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
ÖĞRETMEN

MEB yeni yönetici atama yönetmeliği tebliği

Milli Eğitim Bakanlığı; kariyer ve liyakata dayalı atama yapmaması görevlendirilen idarecilerin başarısız olmaları üzerine kolları sıvadı. Yeni yönetici atama yönetmeliği taslağı başbakanlığa gönderildi mi? Ayrıntılar memurhaber.com'da...

Milli Eğitim Bakanlığı; bakanlık aleyhine açılmış davaları genellikle kaybetmesi yapılan eleştiriler, kariyer ve liyakata dayalı atama yapmaması görevlendirilen idarecilerin başarısız olmaları üzerine kolları sıvadı. İşte ayrıntılar... 

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan duyumlara göre yeni yönetmelik tolumun her kesimini kucaklayan liyakate dayalı bir yönetmelik oluyor.

Kamuhabermerkezi.com'un haberine göre yeni Yönetmelik özellikle ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları atamalarının Danıştay tarafından iptal edilmesi ve görevde yükselmeye tabi tutması bakanlığı yeni bir yönetmelik yapmaya zorladı. Yani ilçe milli eğitim müdürlerine de sınav şartı (sürpriz bir değişiklik olmazsa) geliyor.

Diğer bir konu da iki yıldır MEB’in gündeminden düşmeyen 1709 şube müdürünün atamasıyla ilgili; MEB kaynaklarına göre bu konuyla ilgili bakanlıkta iki görüş var. Ağırlıklı görüş mahkeme kararlarını uygulayıp yönetmeliğe uygun olarak %50 sınav puanı %50 mülakat puanına göre atamaları tekrar yapmak. Zayıf olan görüş ise mevcut atananlara dokunmadan hukuki bir zemin bularak yola devam etmek.

Yeni Yönetici atama yönetmeliğinde normlar, okul türleri, idarecilerin atanabileceği okullar ve maaş karşılığı okutacağı dersler ve en önemlisi stratejik plandan dolayı 4 yıllık görev süresini 5 yıla çıkarabileceği konuşulmakta.

Yeni Yönetici atama yönetmeliği taslağının hazırlandığı görüş için başbakanlığa gönderildiği biliniyor.Yeni Yönetici atama yönetmelik taslağındaki bazı önemli noktalar;

 İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için idarecilik yapmış olma ve sınav şartı

İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için asaleten 3 yıl A tipi okul müdürlüğü 1 yıl şube müdürlüğü yapmış olmak ve görevde yükselme sınavında başarılı olma (sınav şartı net değil) şartı getiriliyor.

Okul Müdürleri İl Milli Eğitim Müdürlerinin onay ile atanacak

Okul Müdürleri İl Milli Eğitim Müdürlerinin onay ile 8 yıla kadar görevlendirilecek ve görev yeri değişikliğinde mülakata tabi tutulacak.

Müdür Yardımcılığı Sınavı ilk defa müdür yardımcısı olacaklar için yapılacak

Müdür Yardımcılığı Sınavı ilk defa müdür yardımcısı olacaklar için yapılacak. Yani Müdür yardımcıları bir defa sınava tabi tutulacaklar. Her Sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyecekler. Süre bitiminde okul müdürünün onayı ile görevlendirilecekler.

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR