BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
ÖĞRETMEN

MEB Suriyeli öğrencilere ne kadar harcama yapıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Suriyeli öğrencilere verdiği eğitim maliyetinin 3 milyar euro olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, uluslararası kamuoyunun, Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü konusunda duyarlılığının yetersiz olduğunu söyledi.

AB'nin sığınmacılar için vereceği desteğe ilişkin değerlendirmede bulunan Avcı, şöyle devam etti: "Bugünlerde AB'nin 'Şöyle yapsak da mı versek, böyle yapsak da mı vermesek' diye tartıştığı 3 milyar euro destekten söz ediliyor. Henüz kendisi yok da lafı dolaşıyor ortalıkta. Sadece bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar euronun üzerindedir, sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak."

Avcı, "Evet, UNICEF kendi ölçüsünde elinden geleni yapmaya çalışıyor, çok fazla şikayet etmiyoruz ama UNICEF'in, BM'nin ve uluslararası toplumun bu konularda daha duyarlı olmasını beklemek bizim hakkımız" diye konuştu.

Ankara, Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde AB tarafından ayrılan 72 bin kişilik kotanın kısa sürede dolmasını beklemiyor. 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçenlerin Türkiye'ye iade edilecek olması kaçak geçişleri ciddi oranda frenledi. Bu durumda AB'nin ilk grup yasal göçmen için belirlediği 72 bin kişilik kotanın dolması beklenmiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR