BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.414,48
MEMUR

MEB sil baştan değişiyor 'denetim sistemi' dönüşüyor

MEB denetim sistemini değiştiriliyor! Bu değişiklik kapsamında Maarif müfettişleri Eğitim uzmanı olarak atanacak. İşte diğer detaylar...

Meclise, 23 Mayıs tarihinde sevk edilen yeni kanun tasarısına göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığını yeniden ihdas ederek; Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, "Teftiş Kurulu Başkanlığı"na dönüştürecek.

memurlar.net'te yer alan habere göre, MEB'de yaşanan bu dönüşüm sırasında, tüm Maarif Müfettişleri ve Maarif Müfettiş yardımcıları Eğitim uzmanı olarak atanacak.

DENETİM SİSTEMİNİN DEĞİŞME SEBEBİ 'PARALEL' Mİ?
Sayıları 3 bine varan Maarif Müfettişiyle, kamudaki en büyük denetim birimine sahip olan MEB, taşradaki denetim elemanlarının eğitim uzmanı olarak atanması konusuna 2012 yılında da Bakanlığa sunulan bir raporda önerilmesine rağmen sıcak bakmamıştı. 2012 yılında yaptığı düzenlemeyle, Teftiş Kurulu Başkanlığını lağvetmiş, Bakanlık müfettişlerini taşradaki eğitim denetmenleriyle eşitlemişti.i.

memurlar.net'e bilgi veren Bakanlık kaynakları, 3 bin Maarif Müfettişinin 860'nın paralel yapıya, 200'nün ise PKK'yla yakın olduğunun istihbarat raporlarına yansıdığını belirtmektedir. Denetimin üçte birine denk gelen bu yapılanma nedeniyle paralel yapıya veya terör örgütlerine yakın dershane, okul gibi kurumlarla mücadele edilmediği ifade ediliyor.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR