BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

MEB özel okulu kapattı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Niğde'de bir özel okulu kapatma kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde 3 lise, bir ortaokul ve bir ilkokul bulunan özel eğitim kurumu hakkında, "kurum binasının sağlık yönünden uygun olmadığı" gerekçesiyle sürekli kapatma kararı alındı.

Niğde'de, bünyesinde 3 lise, bir ortaokul ve bir ilkokul barındıran özel eğitim kurumu hakkında, "kurum binasının sağlık yönünden uygun olmaması" gerekçesiyle sürekli kapatma kararı verildi.

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, maarrif müfettişleri raporu doğrultusunda, Özel Sungurbey Eğitim Kurumlarının kurum açılış şartlarından birisini kaybetme yani "kurum binasının sağlık yönünden uygun olmaması" fiilini tekrar işlediği belirtildi.

SÜREKLİ KAPATMA KARARI

Rapor doğrultusunda söz konusu eğitim kurumuna bağlı Bor yolundaki, Anadolu, Anadolu sağlık meslek ve fen liseleri ile ortaokul ve ilkokul için Bakanlık tarafından sürekli kapatılma kararı alındı.

Kararın ardından Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Özel Sungurbey Eğitim Kurumuna bağlı okullara kapatma tebligatı ulaştırıldı.

Tebligatta, kurum binalarının "sağlık yönünden uygun olmadığı" belirtilerek, öğrencilerin nakil işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için velilerin bilgilendirilmesi istendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR