BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
ÖĞRETMEN

MEB müdür yardımcılığı başvuru ekranı açıldı!

Müdür yardımcılığı başvuru ekranı açıldı. Peki kaç yıl görev yapanlar başvurabilecek? Başvuru şartları ve sınav konuları neler? ayrıntılar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Mart Pazar günü yapılacak Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavı için başvuruları bugün almaya başladı.

Başvurular 17 Şubat tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK? 

Başvurular MEBBİS üzerinden şu sıra izlenerek yapılacak: Adaylar başvuru işlemlerini MEBBİS --> Başvuru İşlemleri --> Yöneticilik Başvuruları --> Müdür Başyardımcılığı/ Müdür Yardımcılığı Sınavı sayfasından yapabileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI 

Yazılı sınava girebilmek için müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında dört yıllık ya da aynı eğitim kurumu müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresi dolanlar ile başvurunun son günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ in 5 ve 7’nci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilirler.
Bu Yönetmelik’in 7/c maddesinde; “Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az dört yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,” hükmü yer almaktadır.

Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilir. Dört yıllık sürenin hesabında; sınava başvuru tarihinin son günü olan 17/02/2016 tarihi esas alınacaktır.


Söz konusu sınava; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’ te belirtilen şartları taşımak kaydı ile yurt dışında öğretmen olarak görevli bulunanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamında aylıksız izinli olanlar da başvuruda bulunabilirler.

Halen müdür yetkili öğretmen olarak görev yapanlar hariç olmak üzere, eğitim kurumu yöneticisi olup, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son günü itibariyle aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda dört yıllık ya da aynı eğitim kurumunda ve aynı unvanda müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında toplam sekiz yıllık görev süresini doldurmamış olanlar, yazılı sınava müracaat edemeyeceklerdir.

Yöneticilikte geçen dört yıllık sürenin hesabında; en son yapılan görevlendirme tarihinden itibaren aynı unvanla geçirilen hizmet sürelerinin toplamı esas alınacaktır. 6528 sayılı Kanundan önce atanıp halen eğitim kurumu yöneticisi olanlar bakımından aynı ve farklı eğitim kurumlarında aynı unvanla geçen görev sürelerinin tamamı dikkate alınacaktır.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 80 TL’yi (seksen TL KDV dâhil), (25 Ocak - 17 Şubat 2016) tarihleri arasında MEB. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla yatıracaktır.

KONULAR VE SORU SAYISI NASIL OLACAK? 

Türkçe dilbilgisi (%10) 10 soru,
Genel kültür (%10) 10 soru,
Resmi yazışma kuralları (%4) 4 soru,
Halkla ilişkiler ve iletişim becerileri (%4) 4 soru,
Okul yönetimi (%4) 4 soru,
Yönetimde insan ilişkileri (%4) 4 soru,
Okul geliştirme (%4) 4 soru,
Eğitim ve öğretimde etik (%5) 5 soru,
Türk idare sistemi ve protokol kuralları (%5) 5 soru,
T.C. Anayasası (Genel Esaslar, Temel Hak ve Ödevler, Devletin Temel Organları) (%8) 8 soru,
222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu (%4) 4 soru,
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (%8) 8 soru,
1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu (%4) 4 soru,
3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun (%2) 2 soru,
4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerin Yargılanması Hakkında Kanun (%2) 2 soru,
4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu (%4) 4 soru,
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu (%2) 2 soru,
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (%4) 4 soru,
5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu (%4) 4 soru,
652 Sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK (%8) 8 soru,
GENEL TOPLAM %100 100 soru şeklinde olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR