BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
MEMUR

MBSTS ve Yeterlilik'te baraj puanı düşmeli

MBSTS ve Yeterlilik sınavında büyük sıkıntılar yaşayan adayların sorunlarını dile getirmek maksadıyla Din Bir Sen Ankara il Başkanı Veli Ekin bir basın açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 17 Mart 2013 tarihinde yapmış olduğu (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı) MBSTS ve Yeterlilik sınavında büyük sıkıntılar yaşayan adayların sorunlarını Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak'dan sonra Ankara İl Başkanı Veli Ekin de bir basın açıklaması yaparak dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 17 Mart 2013 tarihinde yapmış olduğu (Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı) MBSTS ve Yeterlilik sınavında büyük sıkıntılar yaşayan adayların sorunlarını dile getirmek maksadıyla Din Bir Sen Ankara il Başkanı Veli Ekin bir basın açıklaması yaptı.

Veli Ekin yaptığı basın açıklamasında ;

Diyanet işleri başkanlığının MBSTS ve Yeterlilik sınavında sınıfta kaldığını, adaylar arasında adaletsizliğin yaşandığını savunarak; “Diyanet İşleri başkanlığı tarafından 17 Mart 2013 tarihinde yapılan MBSTS ve Yeterlilik sınavına toplam 160 binden fazla aday katılmıştır. Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım kadrolarında ilk defa görev almak isteyenlere yönelik yeterlik sınavında adayların hemen hemen hepsinde aynı sorun ve sıkıntı dikkat çekmektedir. Adaylar arasında Eğitim ve Lisans farkı gözetmeden yapılan sınavda birçok aday 1 yıl boyunca hazırlandığı sınavda başarısız sonuçlar beklemekte.”

Veli Ekin açıklamasında Diyanet'in baraj puanını düşürmesi gerektiğinin altını çizerek; “Diyanet ordusuna katılmak için geceli gündüzlü sınavlara hazırlanan ve her birinin yüreklerinde dine hizmet ateşi bulunan on binlerce kişinin katıldığı yeterlilik sınavı tam anlamıyla hayal kırıklığı oluşturmuştur. Diyanet işleri başkanlığımız tarafından bu hatanın telafi edilebilmesi için baraj puanının düşürülmesi gerekmektedir.”dedi.

Yorumlar 136 Yorum
ÇOK OKUNANLAR