BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
GÜNCEL

MBSTS 2016 başvuruları başladı

2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) başvuruları 28 ocak 2016 tarihinde yani bugün başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan başvuruların detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte MBSTS başvuru bilgileri..

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) başvuruları 28 Ocak 2016 tarihinde yani bugün başladı. Sınav başvuruları 08 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek.

2016 MBSTS başvuruları bugün başladı. 2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2016-DİB-MBSTS), 2 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Sınava başvurular, 28 Ocak-08 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE KOŞULLAR DİKKATLİCE İNCELENMELİ

Sınava, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabilecek. Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları gerekiyor.

2016 yılında da MBSTS sınavı ÖSYM yapacaktır.  

HACCA GÖREVLİ GİTMEK İSTEYENLER BAŞVURUYOR

Yurtdışına veya hacca görevli gitmek isteyenler, bulunduğu görevde yükselmek isteyenler ve görev yaptığı camiden başka bir camiye nakil sınavı ile gitmek isteyenler bu sınava muhakkak girmelidirler. Hal böyle olunca din görevlilerinin bu yıl ki MBSTS sınavına daha iyi hazırlanacaklarını tahmin ediyoruz. Geçen yıl puanlar düşük olunca bir çok din görevlisi yurtdışına ve hacca görevli olarak gitme hakkından mahrum olduğu gibi, bulunduğu camiden başka bir camiye görevli olarak atanmak için sadece 2 ay üst üste münhal olan camilere nakil sınavı müracaatında bulunabildiler.

MBSTS SONUÇLARI 3 YIL GEÇERLİ OLACAK

MBSTS ile ilgili merak edilen konulardan biri de, sınav sonuçlarının kaç yıl geçerli olduğu. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 5. maddesinin (d) bendinde şu hüküm yer almaktadır: “Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sonuçları ile yeterlik sınav sonuçları üç yıl süre ile geçerlidir.” Buna göre 2 Nisan 2016 tarihinde MBSTS sınavına giren bir kişinin aldığı puan 2 Nisan 2019 tarihine kadar geçerlidir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR