BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
MEMUR

Maliye'de o memurun yükselme şansı yok!

Maliye Bakanlığı Mesleki Eğitim Kursu ilanına göre, 36 yaşındaki biri, memur olarak kalmaya mahkum.

35 yaşını aşan Maliye çalışanları, Bakanlıktan umudunu keserek başka kuruma geçiş yapmaya çalışıyor zira 35 yaşından sonra yükselemiyorlar.

Mesleki Eğitim Kurs ilanına göre, Maliye Bakanlığı daha önceki kurum idari kurul toplantılarında karara bağlanmasına rağmen, yaş sınırını kaldırmadığı için 36 yaşındaki kişi Maliye Bakanlığına atanmış ise ömür boyu memur olarak kalıyor.

YAŞ ŞARTININ DETAYLARI
memurlar.net'te yer alan ilgili habere göre, Maliye Bakanlığı ile yetkili sendika arasında yapılan Kurum İdari Kurulu toplantı tutanağının 9.maddesinde "Mesleki Eğitim Kursu Giriş Sınavına başvuru için aranan yaş şartının kaldırılması talebi uygun görülmüştür." denilmekte ancak tüm bu ortak kararlara rağmen, Maliye Bakanlığı, Mesleki Eğitim Kursu ilanında, yaş şartını kaldırmamış ayrıca yazılı sınava ek olarak sözlü sınav getirmiştir.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVINA BİLE GİREMİYORLAR!
Bu durumda KPSS ile kuruma girmiş örgün üniversite mezunu olan ve 35 yaşından büyük olan Maliye memurları bir bakıma 36 yaşından sonra ilerleme kaydetmeden ömür boyu memur mu kalmak durumundalar zira  şeflik sınavı da açılmıyor ve 36 yaşındaki memur en azından müdür yardımcılığı sınavına bile giremiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR