BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
İŞÇİ

Maliye çalışanlarından eşit ücret protestosu

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri Gaziantep'te maliye çalışanlarının eşit ücret alması için protesto yaptı.

GAZİANTEP'te, Büro Emekçileri Sendikası'na bağlı maliye çalışanları, Maliye Bakanlığı'na bağlı kurumlarda ücret eşitsizliğinin olduğunu öne sürerek, personel arasında ayrım yapılmamasını istedi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, Maliye Bakanlığı'na bağlı kurumlarda maliye emekçilerinin bölündüğünü ve adaletsiz uygulamaların yapıldığını savundu.

MALİYE ÇALIŞANLARINDAN EŞİTLİK VE ADALET TALEBİ

Grup adına basın açıklamasını okuyan BES Gaziantep Şube Başkanı Mikdat Kurt, Maliye Bakanlığı'nın yaptığı uygulamaların kendilerini zor şartlar altına koyduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

"Gelir ve gider birimlerinin ayrıştırılması bizlere yeniden yapılanma olarak yutturmaya çalışan Maliye Bakanlığı, hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini uzman memur, kurum içi uzman, yeterlilikte uzman olanlar, eski-yeni memur ve merkez-taşra gibi ayrımlara tabi tutarak böl-parçala-yönet taktiğinin en başarılı örneklerinden birisini ortaya koymuştur. On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığı'nda görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz. Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiye'nin her yanında bugün bir kez daha haykırıyoruz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar adımlarımızı daha da sıklaştırarak, mücadelemizi yükselteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR