BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
MEMUR

Mahkeme kararını verdi! 4/C'li personelin büyük zaferi!

Sağlık-Sen Manisa Şubesi'nin açtığı davada, Manisa 2. İdare Mahkemesi 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi.

MEMURLAR - Sağlık-Sen Manisa Şubesi tarafından açılan davada, Manisa 2. İdare Mahkemesi, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararına göre 4-C'li personel, geçmişe yönelik alacaklarını faiziyle talep edebilecek.

Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından açılan davada, Manisa 2. İdare Mahkemesi, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararına göre 4-C'li personel, geçmişe yönelik alacaklarını faiziyle talep edebilecek. Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa İrgat, karardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Manisa'da ilk defa böyle bir karar alındı. Bu karar emsal olacaktır. Zamanla tüm 4-C'li personeli kapsayacağını düşünüyorum" dedi.

Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, hastanelerde döner sermaye ek ödemesi alamayan 4-C'li personel hakkında sendikaları tarafından açılan davanın çalışanların lehine sonuçlandığını açıkladı. Mahkeme kararı hakkında sendikada bir basın toplantısı düzenleyen İrgat, "Manisa 2. İdare Mahkemesi, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli 4-C'li personele döner sermaye ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararına göre 4-C'li personel, geçmişe yönelik alacaklarını faiziyle talep edebilecek. Arkadaşımıza durumu ilettiğimizde çok mutlu olduğunu ifade etti" diye konuştu.

'BU KARAR EMSAL OLUR'

Son yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde 4-C'li personelin maaşlarının artırıldığını, çalışma süreleri problemlerinin de çözüldüğünü anlatan Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son olarak sendikamız tarafından açılan dava ile 4-C ile istihdam edilen personele döner sermaye ödeme kararı çıktı. Artık davayı kazanan personel, döner sermayeden yararlanabilecek. Geçmişe yönelik döner sermaye alacaklarını yasal faiziyle birlikte alabilecekler. Manisa'da ilk defa böyle bir karar alındı. Bu karar emsal olacaktır. Zamanla tüm 4-C'li personeli kapsayacağını düşünüyorum. Hastanelerde ve diğer sağlık kurumlarında görevli diğer 4-C'li çalışanlar, sendikamızın kazandığı davanın dilekçesi ile döner sermayeden yararlanma taleplerini çalıştıkları kuruma verebilir. Sağlık Sen olarak 4-C'li çalışanlara bu müjdeli haberi vermekten mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlar adına çok mutluyuz. Bu kararın tüm 4-C'lileri kapsamasını istiyoruz."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR