BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
ÖĞRETMEN

Mağdur olan lise birincisinin zaferi!

Lise yönetiminin okul birincisi olduğunu bildirmemesi üzerine mağdur olan Şevval Aygün, ÖSYM'ye başvurup hem hatayı düzelttirdi hem de okul müdürü hakkında ihmal davası açılmasını sağladı.

İSTANBUL'da ÖSYM'ye okul birinciliği bildirilmeyince mağdur olan Şevval Aygün'ün puanı yükseltilip istediği üniversiteye geçişi sağlandı. İddianameye göre, 19 yaşındaki Şevval Aygün, Eyüp'te bir Anadolu Lisesi'nde öğrenim görüyordu. Çok başarılıydı ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ni (YTÜ) kazanmak istiyordu. LYS sınavında başarılı olan genç kız, okul birincisi kontenjanından da yararlanacağı ümidiyle istediği üniversitenin Matematik Öğretmenliği bölümünü tercih etti. Sonuçlar açıklandığında YTÜ'yü kazandı ama daha düşük puanlı farklı bir bölüm gelmişti. Kaydını yaptırdı.

ÖSYM'ye başvurarak okul birincisi olduğunu ve bu kontenjanla üniversite tercihi yaptığını kaydeden genç kız, dosyasının incelenmesi için itiraz etti. ÖSYM yaptığı inceleme sonucu Şevval Aygün'ün, e-okul sisteminden "12. Sınıflar Okul Birincileri" listesinde adının yer almadığını fark etti. Araştırma sonucu okul müdürü Ziya Aydoğan'ın e-okul sisteminden okul birincisi olarak Şevval Aygün'ü seçmediği ortaya çıktı.

'BİLİNÇSİZCE YAPTIM'

ÖSYM tarafından okul müdürü hakkında adli makamlara ihbar yapıldı. Savcılıkça ifadesine başvurulan okul müdürü, e-okul sisteminden okul birincisini seçmesi gerektiğini bilmediğini, MEB tarafından yapılan bu açıklamayı fark etmediği için bilinçsizce bir hata yaptığını kaydetti. Aydoğan, öğrencisini mağdur ettiği için üzgün olduğunu ifade etti.

OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA DAVA

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda, Şevval Aygün'ün okul birinciliğini e-okul sisteminden bildirmeyerek genç kızın mağduriyetine neden olan okul müdürü hakkında "görevi kötüye kullanmak"tan iddianame düzenledi.

SONUNDA İSTEDİĞİ BÖLÜME ALINDI

ÖSYM, geçtiğimiz aylarda genç kızın hakkını geri verdi. Şevval Aygün, önce yerleştirildiği bölümden alınarak Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'ne yerleştirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR