BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
ÖĞRETMEN

LYS tercihlerinde dikkat bunlar değişti!

Üniversite hayali kuran yüz binlerce genç için en önemli maraton Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) oturumları 26 Haziran itibarıyla sona erdi.

LYS tercihlerinde dikkat bunlar değişti!

Üniversite hayali kuran yüz binlerce genç için en önemli maraton Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) oturumları 26 Haziran itibarıyla sona erdi. Öğrencilerin önünde şimdi tercih dönemi var. Süreç 26 Temmuz'da başlayacak 2 Ağustos'ta sona erecek. Ancak bu yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayları etkileyecek önemli kararlara imza attı.

LYS tercihlerinde dikkat bunlar değişti!

Her sene ortalama 700 bini aşkın aday isabetli tercih yapamadığı için tekrar imtihana hazırlanıyor. Üstelik bu sayı her yıl artıyor. Problemin farklı sebepleri bulunuyor. Adayların üniversite tercih kılavuzunu yeterince incelememesi de bunlardan biri. Aynı sıkıntının 2015-2016 döneminde de yaşanma ihtimali var. Zira ÖSYM tercih kılavuzunda birçok değişiklik yaptı.

LYS tercihlerinde dikkat bunlar değişti!

Özgür Düşünce'de yer alan habere göre, adayları etkileyebilecek en önemli yenilik üniversitelerin niteliklerini ortaya koyan akreditasyon bilgileri. Ayrıca program mezunlarının ÖSYM'nin yaptığı diğer sınavlardaki başarı durumunu gösteren bilgiler de yenilikler arasında. Bunlar, üniversite tercihinde rehberlik edecek önemli ayrıntılar.

LYS tercihlerinde dikkat bunlar değişti!

ÖSYM, üniversitelerin tanınabilirliğini artırmak için akreditasyon bilgilerini, okul mezunlarının en son girdikleri tıp, diş hekimliği uzmanlığı sınavı, Adalet Bakanlığı adli yargı sınavı ve KPSS puan ortalamaları tercih kılavuzuna eklendi. Listede başta Türkiye, ABD ve Almanya'daki kuruluşlardan alınan bilgiler yer alıyor. İşte o kuruluşlardan bazıları: