BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
KPSS

LYS tercih sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı

LYS 2016 tercih sonuçları ne zaman açıklandı mı, adaylar hangi üniversiteye yerleştiğini nasıl öğrenecek soruları henüz yanıt bulmadı. Adaylar sınav sonuçlarını açıklandığı andan itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecekler.

LYS sonuçları açıklanıyor. LYS tercih sonuçları 2016 bugün açıklanıyor mu sorusunun yanıtı merakla bekleniyor. ÖSYM LYS tercih sonuçları 2016 sorgulama ekranı sonuc.osym.gov.tr'ye her an aktif edebilir.

LYS tercih sonuçları 2016 son dakika açıklaması için gözler ÖSYM ve sonuc.osym.gov.tr'de. LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS tercih sonuçları bugün açıklanıyor mu? LYS tercih sonuçları 2016 açıklanma tarihi ne? soruları üniversite adaylarının gündeminde. LYS tercih sonuçları 2016 ÖSYM tarafından bu hafta içinde açıklanacak. Ancak LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından ilan edilmedi. 15 Ağustos 2016 pazartesi günü başlayacak olan üniversite kayıtları nedeniyle ÖSYM'nin LYS tercih sonuçlarını 12 Ağustos 2016 cuma gününden önce açıklaması bekleniyor. LYS tercih sonuçları 2016 ÖSYM sonuc.osym.gov.tr'yle aynı anda memurhaber.com'da olacak. 

LYS TERCİH SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR? ADAYLAR TWITTER'DAN İSYAN ETTİ

Öğrenciler Twitter'dan ÖSYM Başkanlığı'nı soru yağmuruna tutuyor. Darbe girişimi ve OHAL ilanı sonrası üniversite tercih süresi uzatılmıştı. Bazı üniversiteler kapatılırken, akademisyenleri de kapsayan operasyonlar yapılmıştı. Üniversite adayları ise LYS tercih sonuçlarının açıklanmamasından huzursuz oldu. Öğrenciler ÖSYM'nin üniversite tercih sonuçlarını açıklamamasının ardından darbe girişimi ve OHAL gibi uygulamaların etkisi olup olmadığını merak ediyor. 

LYS tercih sonuçları için artık nefesler tutuldu. 18 Temmuz’da açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlamıştı.ÖSYM’den LYS sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI SORGU EKRANI GİRİŞİ

2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR