BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
KPSS

LYS 2016 yerleştirme sonuçları ÖSYM sorgulama ekranı

LYS 2016 yerleştirme sonuçları belli oldu mu, adaylar hangi üniversiteye yerleştiklerini nasıl öğrenecekler sorusu yanıt buldu. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre LYS 2016 sonuçlarının bu hafta belli olması bekleniyor.

LYS 2016 yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Sınava giren ve tercih yapacak kadar puan alan adaylar bu haftayı heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından açıklanan bilgiye göre LYS 2016 sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanabilir.

Üniversite adaylarının tercih işlemleri 3 Ağustos'ta sona erdi. Adaylar tercih heyecanı atlattı ama şimdi de yerleştirme sonuçlarının merakı içindeler. Yerleştirme sonuçları geçtiğimiz yıllarda tercih sürecinin ardından bir hafta içinde açıklanmıştı. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtları da 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Merkezi yerleştirmede adaylar, (Sınavsız Geçiş hariç) yükseköğretim programlarına, yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir.

YERLEŞTİRME PUANI YÜKSEK OLANA ÖNCELİK VERİLECEK

Her programa kılavuzda belirtilen ve bilgisayarla denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek.

Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla ya da sınavsız geçişle girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz. Kayıt hakkı kazanılan programın sonradan değiştirmesi, bir başka deyişle, daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.

Kayıt yaptırdığınız bir programa gitmeseniz bile sistemde bu programı kazanmış görünecekseniz. Gelecek yıl sınava girdiğinizde yerleştirme puanınız hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı 0.12 katsayıyla değil, 0.06 katsayıyla çarpılacak.

SONUÇLAR ÖSYM'NİN SİTESİNDE YER ALACAK

2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR