BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
GÜNCEL

LYS 2016 yerleştirme sonuçları işte tarih

LYS 2016 üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından 2016 LYS'nin bu hafta açıklanması bekleniyor.

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak son günlerin yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. LYS tercihleri geçen hafta bir gün uzatılarak 4 Ağustos Perşembe günü sona ermişti. Üniversite kayıtlarının 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacağından, tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

LYS tercih sonuçları için artık nefesler tutuldu. 18 Temmuz’da açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlamıştı.ÖSYM’den LYS sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYM'NİN SİTESİNDEN AÇIKLANACAK

2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

EK YERLEŞTİRMELER

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir.
Yükseköğretim programlarının 2016-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.
Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR