BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
KPSS

LYS 2016 sonuçları ÖSYM sorgu ekranı

LYS 2016 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu netlik kazanmadı fakat 12 Ağustos'ta yapılacak üniversite kayıtları nedeniyle her an açıklanabilir. LYS sonuçları açıklanıyor gözler OSYM sonuç sorgu ekranında.

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS tercih sonuçları bugün açıklanıyor mu? LYS tercih sonuçları 2016 açıklanma tarihi ne? soruları üniversite adaylarının gündeminde. Adayların merakla beklediği LYS tercih sonuçları henüz açıklanmadı fakat gün içinde açıklanması bekleniyor.

LYS tercih yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. LYS tercih sonuçlarının bir an önce açıklanmasını bekleyen adaylar Twitter üzerinden ÖSYM'yi mesaj yağmuruna tuttu. 2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Üniversite kayıtları ise 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2016 LYS tercih sonuçları için artık geri sayım başladı. Binlerce öğrenci merakla bu sorunun cevabını bekliyor. 18 Temmuz’da açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlamıştı. 4 Ağustos’ta biten LYS tercihlerinin ardından öğrenciler merakla LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM’den LYS sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. 
Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR