BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
GÜNCEL

LYS 2016 sınav tarihleri saat kaçta başlayacak?

LYS 2016 sınav tarihleri belli oldu. Sınava girecek adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken ilk sınav LYS 4 yani sosyal bilimler alanı 18 Haziran'da yapılacak. LYS giriş belgesi tıka al. İşte detaylar...

LYS sınav kuralları neler, sınavda nüfus cüzdanı yerine ehliyet götürülebilir mi? Sınavda küpe serbest mi? Adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken sınavda dikkat edilmesi detayları sizin için derledik. İşte LYS sınavında bilmeniz gereken kurallar...

LYS sınavı için geri sayın başladı. 2016 yılında LYS sınavına girecek olan adaylar için heyecan dorukta. Üniversite eğitimi için ikinci ve son adım olan Lisans Yerleştirme Sınavı yurt genelinde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan sınavda adaylar sınav girerken ve sınav anında bazı kurallara uymaları gerekiyor. Sınava girerken yanında bulundurulması gereken belgelerin başında 2016 LYS sınav giriş belgesi, Nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaport geliyor. Peki, 2016 LYS sınava girerken yanımızda bulundurmamız gereken belgeler nelerdir?

2016 LYS’DE UYGULANACAK KURALLAR 

*Soru kitapçığı ve cevap formları (optik form) her adaya kapalı poşette verilecektir.
*Sorular aynı, soruların ve seçeneklerin yerleri farklı olacağından her soru kitapçığı farklı olacaktır.
*Her soru kitapçığının SORU KİTAPÇIK NUMARASI farklı olacaktır.
*Cevap kâğıtlarında her adayın Fotoğrafı, T.C. Kimlik No’su, Adı Soyadı basılı olacaktır.
*Her salonda ÖSYM’nin gönderdiği bir duvar saati olacaktır.
*Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
*Kullanacağınız sınav gereçleri (kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, şeker) *ÖSYM tarafından verilecektir.
*Kitapçığınızdaki numarayı cevap kâğıdınıza kodlamayı ve numaranın doğruluğunu ilgili alanda onaylamayı unutmayın.
*Sınav binasına girişte elektronik arama - tarama yapılacaktır. Cep telefonu, kol saati, elektronik araç ve gereçler başta olmak üzere hiçbir çanta, madeni para, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), toka, bilezik, broş, kalem, silgi, kalemtıraş vb. eşyalar kesinlikle binaya alınmayacaktır.
*Tuvalet kullanma izni verilmeyecektir. (Sağlık raporu olanlar önceden başvuru yapacak, onlar için uygun çözüm üretilecektir.)
*Sınava 15 dakikaya kadar geciken aday mazereti varsa sınava alınacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde hiçbir adayın sınav salonundan dışarı çıkma- sına izin verilmeyecektir.
*Sınavı erken terk eden adaylar kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacak ve zorunlu süre boyunca binada bekletilecektir.
Adaylar, LYS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile 25 Mart 2016'da ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

LYS1,LYS2,LYS3,LYS4,LYS5 NE ZAMAN KAÇ SAAT SÜRECEK?

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 135 dakika sürecek. LYS-1'de, Matematik Testi ve Geometri Testi yer alacaktır. Matematik Testinde 50 soru bulunacak ve 75 dakika cevaplama süresi verilecektir. Geometri Testinde 30 soru bulunacak ve 60 dakika cevaplama süresi verilecektir.

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika sürecek. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecektir.

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir.

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika sürecek. LYS-4'te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Pazar), 14.30, 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır.

lys
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR