BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.495,61
ÖĞRETMEN

Liseliye Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis cezası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan lise öğrencisi 17 yaşındaki M.E.A.'ya, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Lise öğrencisi 17 yaşındaki M.E.A.’ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Konya’da 23 Aralık 2014 tarihinde, sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen ve kendilerine ’Halkçı Liseliler Grubu’ olarak adlandıran gençler, Gedavet Parkı’nda toplanarak, Menemen’de 84 yıl önce gericiler tarafından katledilen şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı andı. Burada grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi M.E.A. yaptı. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf eden M.E.A. hakkında savcılık ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlattı.

OKULDA GÖZALTINA ALINDI

24 Aralık 2014 çarşamba günü saat 11.00’de Meram Endüstri Meslek Lisesi’ne gelen polisler, M.E.A.’yı sınıfında gözaltına aldı. M.E.A. sevk edildiği 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Cumhurbaşkan'ına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı. Avukatı Barış İspir de, aralarında İstanbul’dan gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 100 avukatın imzasıyla bir üst mahkeme olan 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne tutuklamaya itiraz etti. İtirazın kabulüyle, 2 gün cezaevinde kalan M.E.A. 26 Aralık 2014 sabahı tahliye edildi. Olay kamuoyunda geniş yankı bulurken, Adalet Bakanlığı’nın M.E.A.’nın yargılanması için izin verdi. Hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen M.E.A.’nın, Konya 3’üncü Çocuk Mahkemesi’ndeki yargılanmasına bugün de devam edildi.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan M.E.A., ile avukatları, yakınları ve CHP Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Duruşmada son sözü sorulan M.E.A. beraatini istedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK

Mahkeme heyeti, ’Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılanan M.E.A.’ya önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Suçun alenen işlendiği gerekçesiyle ceza 1 yıl 9 ay’a çıkartıldı. Ardından da M.E.A.’nın 18 yaşını doldurmamış olması nedeniyle ceza 1 yıl 2 ay hapis cezasına indirildi. Mahkemeyi heyeti, M.E.A.’nın duruşmadaki iyi halini de göz önüne alarak cezayı 11 ay 20 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 3 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR