BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.498,23
ÖĞRETMEN

Lise öğrencileri diplomalarını yüzerek aldı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nden mezun olan 58 öğrenci, diplomalarını yüzerek aldılar.

Köyceğiz Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi beşinci dönem mezunlarını verdi. Lisenin Yat Kaptanlığı Bölümü'nden mezun olan 58 öğrenci için Köyceğiz Gölü kenarındaki okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul Müdürü Cafer Binici, 2011 yılında eğitim hayatına başlayan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin bu yıl 266 öğrenciye eğitim verdiğini söyleyerek, "Dünya Denizcilik Örgütü'ne üye olan ülkemiz aynı zamanda STCW sözleşmesine de imza atarak denizcilik alanında bir takım kalite kriterlerini yerine getirme sözü vermiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denizcilik eğitimi için belirlenen asgari kalite standartlarını oluşturmayan eğitim kurumlarını akredite etmiyor. Akredite olmayan okullardan mezun öğrenciler ise kaptan olamaz. Bu anlamda okulumuz ülkemizde ilk akredite olan kurumdur. 52 denizcilik okulu içerisinde akredite olan 3 okuldan birisidir" dedi.

ÖĞRENCİLER DİPLOMALARINI YÜZEREK ALDI

Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri, içinde öğrencilerin diplomalarının bulunduğu şişeleri sırayla Köyceğiz Gölü'ne attı. Diplomaları göle atılan öğrencilerin suya atlayarak almaları renkli görüntüler oluşturdu. Diplomalarıyla gölden çıkan öğrenciler, sevinçlerini arkadaşları, öğretmenleri ve aileleriyle paylaştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR