BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
ÖĞRETMEN

KYK yurt başvuruları 2016 son gün!

KYK 2016 yurt başvuruları bugün yani 22 Ağustos tarihinde sona eriyor. KYK yurt başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler bugün 23.59'a kadar e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek.

Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

 

KYK BAŞVURULARI İÇİN GEREKEN BELGELER

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan "Başvuru Kılavuzu"ndan alınabilecek.

Başvuru sırasında 2016-OSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak.

KYK BAŞVURULARI İÇİN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR