BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
ÖĞRETMEN

KYK kredi geri ödeme sorgulama 2016 e-devlet

KYK kredi borcu ödeme sorgulamasını e devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr üzerinden yapabilir aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 2016 öğrenim ve katkı kredisi borç erteleme başvurusu nasıl yapılır?KY

Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrenim kredisi borcu geri ödemesi başvurusu nasıl yapılır kredi borç geri ödemesi hangi bankaya yapılır? İşsizlik, askerlik, yüksek lisans, doktora nedeniyle öğrenim yılları boyunca devletin sağladığı öğrenim kredisinden faydalanan öğrenciler ne kadar borçlandıklarını nasıl sorgulayabilirler? İşte detaylar memurhaber.com'da...

Üniversite öğrencilerinin öğrenim yılları boyunca devletin sağladığı bu maddi imkanla daha rahat bir okul dönemi geçirmektedirler. Aylık olarak hesaplarına yatırılan KYK paraları ne zaman geri ödenecek? 2016 yılı için KYK geri ödemesi nasıl yapılacak?  2016 KYK sorgulama haber detayında....

Üniversite öğrencilerinin aylık olarak hesaplarına yatırılan KYK paraları ne zaman geri ödenecek? 2016 yılı için KYK geri ödemesi nasıl yapılacak? Üniversite hayatı boyunca kyk kredisi, kyk katkı kredisi ve geri ödemeli burs almış olan öğrencileri aldıkları kredileri okulu bitirdikten 2 yıl sonra geri ödemek zorundadırlar. KYK geri ödemeleri nasıl yapılıyor?

KYK ÖDEMELERİ HANGİ BANKAYA YAPILIR?

KYK ödemelerini Ziraat bankasına ödeyebilirsiniz. Ayrıca bu ödemeleri Ziraat bankasına internetten KYK öğrenim kredisi borcu da ödenebiliyor. Okul bitiren üniversite mezunlarının kafasını meşgul eden bu soru öğrenim kredisini nasıl geri ödeyebilirim? oluyor. Öğrenim kredileri üç ayda bir olmak üzere 4 eşit taksitte geri ödenmektedir. Öğrenim kredilerini geri ödemeynler hakkında cezai işlem uygulanmaktadır.  Bu konu ile ilgili 900 bin kişiye haciz işlemi başlatılmıştır. Önceki tıllarda pek düzenli bir sistem bulunmazken şuan çok düzenli işleyen bu sistemden dolayı herkesin ödemesi zorunludur. Sonradan ödenmesi size çok zor gelebilir. Ancak bu ödemeleri mutlaka pamnaız gerekir.


KYK KREDİ BORCU ÖDEME-ZİRAAT BANKASI LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BORÇ ERTELEME İŞLEMLERİ 2016
2016 KYK Borç ertelemek isteyen öğrencilerin talep ettiklerinde kyk kredi ödemelerinin ertelenecektir. Bunun için bazı kriterler aranmaktadır. Bu kriterlere uyan kişiler, borçlarını erteletebildiği gibi kriterlere uymayanlar için herhangi bir şekilde erteleme hakkı bulunmamaktadır.

Öğrenim-katkı kredisi geri ödemeleri ile ilgili taleplerin alınmasında yaşanan gecikme ve aksaklıkların olmaması için öğrenim-katkı kredisi geri ödeme başvurularını manuel ortamdan elektronik ortama taşınıyor. Öğrenim-katkı kredisi almış olan öğrencilerden, daha önce yazılı müracaat ile alınan öğrenim-katkı kredisi erteleme talepleri bundan böyle e-devlet kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Borç erteleme talebinde bulunmak isteyen öğrenciler, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca başvuru sonuçları da e-devlet kapısı üzerinden öğrenilebilecektir. Yüksek öğretim eğitimi süresince Kyk öğrenim ve katkı kredisi alan Öğrenciler üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra başlayan kredi geri ödemesini, iş bulamadığı için 1 yıl erteleme yapıldıktan sonraki yıl hala iş bulamamışsa ödemelerini 1 yıl daha uzatma talep ettiklerinde kyk kredi ödemeleri ertelenecektir.

Kyk öğrenim ve katkı kredisi olan mezunların borç erteleme istekleri işsiz oldukları taktirde her yıl dilekçe ile beyan etmek kaydıyla 10 yıla kadar uzatılacak..

 İŞSİZLİK SEBEBİ İLE ERTELEME İŞLEMLERİ

a) 351 sayılı kanunun 16. Maddesine istinaden;(5505 kanunu ile değişiklik) “Borçlunun kuruma müracaatı esnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.” Bu hüküm doğrultusunda, başvuru tarihinde, Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur da kaydı bulunmayanlardan, borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin ve borç ödemesi başlamayanların borçları ertelenecektir.

ASKERLİK NEDENİYLE ERTELEME İŞLEMLERİ

b )351 sayılı kanunun 16.maddesi 2. Paragrafa(6111/191.madde)istinaden Borç ödeme dönemi askerlik dönemine rastlarsa; borcu başlamamış veya düzenli ödeyenlerin askere başlangıç ve muhtemelen bitiş tarihini gösteren bir dilekçe ile kuruma bildirmesi halinde ödemeleri TEFE uygulanmadan ertelenmektedir.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA NEDENİYLE ERTELEME İŞLEMLERİ

c) 351 sayılı kurum kuruluş kanununun16.maddesine dayanılarak düzenlenen; Lisans normal öğrenim süresinin bitiminden sonra öğrenimine ara vermeden yüksek lisans/ master öğrenimine devam eden öğrenciler, borçlarını yüksek lisans öğreniminin bitiminden, Lisans ve /veya master öğreniminden sonra, öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler, borçlarını doktora öğreniminin normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren 2 yıl sonraki aydan başlamak üzere, Borçlunun yüksek lisans /master veya doktora öğrenimine başladığı tarihi gösteren belgeyi bir dilekçe ekinde kurumumuza göndermesi halinde borcu TEFE uygulanmak suretiyle yeniden tespit edilerek erteleme işlemi yapılacaktır. Yüksek Lisans ve Doktora nedeniyle borç erteleme yapılabilmesi için borçlunun borcunun henüz başlamamış olması gerekmektedir

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR