BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
İŞÇİ

Kurban Bayramı tatili kaç gün ve ne zaman olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil yapanlara 2016'da Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağının cevabını Bakan Nabi Avcı verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Yağız Şenkal'in sorularını yanıtladı.



Turizmde ve Türkiye'nin kültür alanında yaptığı çalışmaları anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı 2016 yılında Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusunda da açıklama yaptı. 



KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?



Ramazan Bayramı'nda verilen dokuz günlük tatilde yerli turistin ülke içinde seyahat etme imkanı kazandığını belirten Bakan Nabi Avcı, "Kurban Bayramı'nda da muhtemelen 9 gün tatil olacak" ifadelerini kullandı. 



Bakan Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" dedi.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bugün yaptığı basın toplantısında kişisel düşüncesi olduğunu ifade ederek Kurban Bayramı'nda da uzun bir tatil olacağını belirtmişti.



KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?



Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar arife gününe denk geliyor. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı dört gün sürecek ve perşembe günü sona erecek. Bakan Avcı'nın verdiği bilgiler dikkate alındığında Kurban Bayramı tatili 10 Eylül -18 Eylül 2016 tarihlerinde olacak.