BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Kredi çekerken bunlara dikkat!

Kredi çekerken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde kötü bir kredi siciline ve ödenemeyen borçlara sahip olursunuz.

Kredi çekerken bunlara dikkat!

Banka kredileri bazılarımıza göre oldukça iyi bir avantaj iken bazılarımızın başının belası olmuştur. Çekilen kredinin ödenememesi gibi kötü sonuçlar sonrasında büyük sıkıntılar yaşanırken üstüne kredi geçmişiniz de kirlenmektedir. Bir daha kredi çekebilmek için kara listeden çıkmanız gerekecektir ve bu süreç oldukça sancılı geçecektir. Bu nedenle de kredi çekerken dikkat etmeniz gerekiyor. İyice araştırmalı, kendi imkanlarınızı sorgulamalı ve ödeme planına uyup uyamayacağınızı düşünüp taşınmalısınız.

Kredi çekerken bunlara dikkat!

Kurmak istediğiniz iş, almak istediğiniz bir araba veya ev, düğününüzü yapabilmek için ihtiyacınız olan para… Bunların hepsi için kredi çekebilirsiniz. Elbette kredinin verilmesi için de temiz bir geçmişiniz olmalı ve bankanın sizin hakkınızda bilgisi olmalıdır.

Kredi çekerken bunlara dikkat!

Sizin ise ihtiyacınız olan kredi miktarını doğru bir şekilde belirlemeniz, vade ve ödeme tutarlarını hesaplamanız iyi olacaktır. Ayrıca hangi amaçla kredi çekiyorsanız, ona göre araştırma yapmanızda fayda vardır. Örneğin ev almak istiyorsanız konut kredisinin avantajları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Kredi çekerken bunlara dikkat!

Kredi başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken ilk konu, ihtiyacınızın ne kadar olduğunu belirlemektir. Gerçekten ihtiyacınız olan miktarı belirleyin ve daha fazlasını çekmeyin. Birçok kredi seçeneği üst limitlere sahiptir; ama kredinin çekilebilir olması ihtiyaç duyulan miktarın o olduğu anlamına gelmez. İhtiyaç fazlası çekilen miktar, fazlasıyla geri ödenecektir. Kredi başvurusu yapmadan bu konuyu ciddi bir hesapla gözden geçirin. Kredi başvurusunu nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler için buraya tıklayınız.