BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
MEMUR

KPSS'ye girmeden memur olunur mu 657 ne diyor

KPSS puanı olmayanlar memur olabilir mi' sorusu KPSS'ye girmeden memur olmak isteyenlerin en öerak ettiği konu... 657 sayılı kanunun 59.maddesinde yer alan memur kadrolarına göre KPSS şartı aranmayan memuriyetler...

Kimler KPSS’siz memur olabilir? KPSS şartı olmadan memur nasıl olunur? KPSS şartı olmadan memur nasıl olunur? Kamu Personel Seçme Sınavına girmeden yerleştirilecek memur kadroları için aranacak istisnai şartları ve pozisyonları haberimizde sizin için derledik...

Gerekli şartlar sağlandığı taktirde bazı kamu kurum ve kuruluşları sınavsız KPSS şartı aramadan memur personel alımı yapabilmektedirler. İstisnai kadro şeklinde de bilinen bu memuriyetler 657 sayılı kanunun 59. Maddesinde yer almaktalar.

KPSS'YE GİRMEDEN MEMUR ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

2015 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. Buralarda sözleşmeli olarak çalışabileceğiniz gibi kadrolu olarak da iş bulmamız münkün kılınıyor.



KPSS ŞARTI OLMADAN MEMUR OLMAK İSTEYEN ADAYLAR NE YAPMALI?

KPSS şartı olmadan memur olmak isteyen adaylar www.devlette.com üzerinden yer alan ilanları güncel olarak takip ederek bu ilanlara başvuruda bulunabilirler. Aşağıda sınavsız memur alan devlet kurumları bulunmaktadır. KPSS olmadan memur alımı yapan kamu kurumları 2015: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği sınavsız atamayla memur alan kurumların başında geliyor.

TOKİ BAŞKANLIĞI KPSS ŞARTI ARAMADAN MEMUR ALIMI YAPIYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kadroları Bakan Yardımcılığı kadroları Başbakanlık Baş müşavirliği de sınavsız atamayla memur alabiliyor. Milli istihbarat teşkilatı da özerk yapısı gereği sınavsız memur ataması yapabiliyor. Milli güvenlik Kurulu da istisnai durumlarda memur atalamarını sınavsız yapabilen kurumlar arasında. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı da uygun gördüğü durumlarda sınavsız memur alabiliyor.

DEVLET SANATÇILIĞI İÇİN KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Sınavsız memur alımı yapabilen bir diğer kurum da “Devlet Sanatçılığı” olarak bilinen unvan. Devlet sanatçılığı atamaları Başbakan’ın önerisi Cumhurbaşkanı’nın onayı ile sınavsız olarak yapılıyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları Türkiye İstatistik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu Avrupa Birliği Bakanlığı Başkanlıkları (İdari Hizmetler Başkanlığı hariç) kadrosu Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Basın Müşaviri ve Hukuk Müşaviri kadroları – Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu Bakanlar Kurulu Sekreterliği kadrosu Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya kadro açıklamalar bölümünde özel nitelikli olarak gösterilen kadrolar Özel Kalem Müdürlüğü kadroları Valilik kadroları Büyükelçi, Elçi, Daimi Temsilci, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği kadroları Dış kuruluşlarda çalışma müşavirlikleri nezdinde görevlendirilecek sendika uzmanlıkları

KPSS'SİZ MEMUR OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Yukarıda belirtilen kadro ve görevlere atama yapmak için KPSS şartı aranmaz, sınavsız olarak doğrudan atama yapılır. Ancak devlet memuru olabilmek için aranan genel şartlar sınavsız atama yapılan bu kadrolar içinde aranır. Atama yapılacak istisnai kadro için atama konusunda yetkili olan makam ya da makamlar tarafından atama yapılabilir.
Yapılacak istisnai kadrolara atanmalarda kurumlar tarafından özel mevzuat düzenlemeleriyle ek şartlar da getirilebilmektedir. Örneğin devlet sanatçılarında aranacak nitelikler yönetmelikle belirlenirken, Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atanacakların bir yabancı dili çok iyi bilmeleri bu şartlar arasında yer alabilmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR