BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
KPSS

KPSS'de sarı saç krizi yaşayan öğretmen adayı atandı!

ADANA'da 2014 KPSS'de nüfus cüzdanında sarıs açlı fotoğrafı kendisine benzetilmediği için sınavın 2. oturumuna giremeyen saç rengi nedeniyle alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya, 2015'te tekrar girdiği sınavda aldığı puanla Van'a atandı.

2014 yılında yapılan KPS sınavında, nüfus cüzdanında eski sarı saçlı haline ait fotoğrafı bulunan ve bu sebeple başkasının yerine giriş yaptığı iddiasıyla sınava alınmayan Pelin Derya Çetinkaya adlı genç öğretmen adayı, dün yapılan 2016 Şubat atamaları kapsamında Van'a atandı. 

2014 yılında yapılan KPSS'de daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen sarı saçlı haline benzemeyince, gözetmenlerin dikkatini çeken ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü için sınavın 2. oturumuna giremeyen Çetinkaya da dün ataması gerçekleştirilen öğretmen adayları arasındaydı. KPSS'ye giremediği için gözyaşlarına boğulan ve Tv haberlerine konu olan genç kadın, bu atamalarda 81.03 puanla 8'inci tercihi olan Van'ın Tuşba İlçesi'ndeki Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne atandı. Atandığını görünce sevinçten ağladığını söyleyen Çetinkaya, "Sınava giremediğimde resmen çökmüştüm. Ama tekrar çalışarak iyi bir puan aldım" dedi.

VAN'A ATANDI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dün düzenlenen törenle 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapıldı. Pelin Derya Çetinkaya ise bu atamalarda 81.03 puanla 8'inci tercihi olan Van'ın Tuşba İlçesi'ndeki Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne atandı. Atandığını görünce sevinçten ağladığını söyleyen Çetinkaya, "Sınava giremediğimde resmen çökmüştüm. Ama tekrar çalışarak iyi bir puan aldım" dedi.





Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden 2012'de mezun olan 26 yaşındaki Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından götürüldüğü karakolda sorgulanmış, kimliğine el konulmış ve ardından fotoğrafları çekilip, ifadesi alınarak serbest bırakılmıştı. Tüm bu işlemler sürerken genç öğretmen adayı, aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için girememişti.

2015'DE YENİDEN KPSS SINAVINA GİRDİ
1 yıl boyunca tekrar dershaneye giderek sınava hazırlanan Çetinkaya, bu sene ayrı sorunla karşılaşmamak için sanal ortamdaki sarı saçlı fotoğrafını değiştirmek istedi. Çetinkaya, ÖSYM merkezine başvurdu, ancak sistemdeki fotoğrafının 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine saçlarını tekrar sarıya boyatan Pelin Derya Çetinkaya, nüfus cüzdanını da değiştirdi. Çetinkaya, geçen yıl sınava girdi ve sınav sırasında herhangi bir sorun yaşamadı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR