BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
ÖĞRETMEN

KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları

Devlete atanabilmek ve memur olabilmek hayalini taşıyan herkesin girmesi gereken bir sınav KPSS...

KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları

KPSS'ye hazırlanıyorsunuz fakat nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz.İşte size KPSS çalışma hakkında bazı püf noktaları:

KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları

Çalışmaya başlamadan önce bir önceki yılda çıkmış kpss sorularını alın ve hepsini çözün doğrularınızı yanlışlarınızı bulun, hangi konularda eksikleriniz çok veya en çok hangi dersde zorlandınız? Eksiklerinizi bir yere not edin. Böylece seviyenizi öğrenirsiniz.

KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları

Hangi seviyede olduğunuzu öğrendikten sonra çalışmaya başlayacağınız kaynakları belirleyin çok kaynaktansa az ve kaliteli kaynak kitaplar almanızı tavsiye ederiz, böylece kaynak yığınları arasında kaybolup hangisinden başlayacağınızı düşünmek yerine belli kaynaklar hedefleyip bunları bitirmeye çalışmanız daha avantaj sağlayacaktır.

KPSS'de başarılı olmanın püf noktaları

Kaynaklarınızı belirledikten sonra , KPSS sınavına nekadar bir zaman kaldığını hesaplayarak her ay için bir çalışma programı yapmanız fakat program yaparken sadece içinde bulunduğunuz ay ile ilgili bir program yapmanız daha verimli olacaktır. Çünkü sizin için önemli olan şimdilik içinde bulunduğunuz ay dır ve bu ayı en verimli şekilde geçirmenizdir.Mesela bu ay şu dersleri ve şu konuları bitireceğim ve şu kadar test çözeceğim gibi bir plan yapabilirsiniz.