BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
KPSS

KPSS sorularının sızdırılması iddianamesinde 'Cemaat' iddiası

KPSS sorularının sızdırılmaısna ilişkin iddianamede Fethullah Gülen Cemaati'ne ilişkin çok çarpıcı bir iddia yer aldı. İddianamede KPSS sorularının 'fetih okuma' seanslarıyla ezberletildiği öne sürüldü.

KPSS sorularının, Cemaat yanlısı öğrencilere 'fetih okuma' seanslarıyla ezberletildiği ileri sürüldü. KPSS sorularının sızdırılması iddianamesinde sızdırılan soruların Cemaat'in organize ettiği fetih okuma seanslarında öğrencilere aktarıldığı iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen raporda, Paralel Devlet Yapılanması olarak adlandırılan Fethullah gülen Cemaati'nin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sızarak kontrol altına almaya çalıştığı, kadrolaşmanın belli bir düzeye ulaşmasının ardından da kurumun gücünü operasyonlarına ana aracı olarak kullandığı belirtildi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamındaki KPSS sorularının sızdırılması iddianamesinde KOM'un hazırladığı rapora yer verildi.


CEMAAT BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ MARKAJA ALMIŞ...

Örgütün, başarılı öğrencilerin bilgilerini toplayarak çeşitli avantajlarla dershane ve eğitim kurumlarına gelmelerini sağladıkları, buradan evlere yerleştirilen ve "ağabeylerin" sorumluğuna verilen öğrencilerin her birine kod adı verilerek yerleştirilecekleri okula göre daha küçük gruplara ayrıldıkları, özel eğitimlere alındığı kaydedildi.



 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR