BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
KPSS

KPSS soruları nereden sızdı bomba detay!

2010 KPSS'de kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 30 şüphelinin sorgusu sürerken, 24 Mart 2016 tarihli bilirkişi raporunun detayları da ortaya çıktı.

ÖSYM, 2010'da eğitim Bilimleri testinde kopya çekildiği iddiaları üzerine bu testi iptal ederken, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerini iptal etmemişti. Ancak rapor, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde de kopya çekildiği ihtimalini güçlendirdi.

Raporda, bazı sorularda matbaada değişiklik yapıldığının belirtilmesi, KPSS sorularının matbaaya basıma gönderilmeden önce hazırlandığı ÖSYM Test Araştırma Birimi'nden sızdırıldığı ihtimalini kuvvetlendirdi.

Şüphelilerden eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Birinci ihtimalin sorulara en son hali verilirken bir odada görevli tarafından bir kişiye sesli okunduğunu ve bu sırada dışarıdan elektronik sistemle ses dinlemesi yapılmış olabileceğini, ikinci ihtimalin ise soruların ham halininin muhafaza edildiği Test Araştırma ve Geliştirme Birimi'nde (TAB) bilgisayardan alınmış olabileceğini, soruların hazırlanmaya başlamasından matbaaya teslim edilmesi aşamasına kadarki işlemlerden TAB biriminin sorumlu olduğunu" söylemişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR