BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
KPSS

KPSS Ortaöğretim 2018 başvuru tarihi ne zaman?

Lise mezunlarının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi için yapılan KPSS Ortaöğretim başvuruları 3 Temmuz 2018 tarihinde başladı. KPSS Ortaöğretim 2018 sınav başvuruları için son gün ne zaman? KPSS Ortaöğretim sınav ücretleri ne kadar ?

Lise mezunu memur adaylarının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi için yapılan KPSS Ortaöğretim başvuruları 3 Temmuz 2018'de başladı. Sınav başvuru süresini kaçırmak istemeyen memur adayları gözünü şimdiden 2018 KPSS Ortaöğretim sınavına çevirdi. Bu sene yine binlerce memurun alınması sebebiyle KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır sorusu en çok merak edilenler listesine girdi. Buna nedenle ÖSYM ortaöğretim lise memurluk sınavı başvuru ekranı ile ilgili detayları sizler için derledik. 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV BAŞVURU ÜCRETİ: KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) başvuru ücreti bu yıl 60 lira olarak belirlendi.

Sınava girecek olan memur adaylarının en çok merak ettiği konulardan birisi de sınav ücretlerinin hangi bankalara yatırılacağı konusu. KPSS sınav başvuru ücretlerinin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?: 3 Temmuz 2018'de başlayan KPSS sınavı için başvuru süreci 19 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek.

2018 Ortaöğretim KPSS sınavının 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesinin ardından, sonuçlar 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar sonuçlara ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi' ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek.

KPSS LİSE DÜZEYİ SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

- Lise 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan lise öğrencileri öğrenciler

- Liseden mezun olup üniversite okumayanlar

- Önlisans 1 ve 2'nci sınıfta okuyanlar

- Lisans 1,2,3 ve 4'üncü sınıfta okuyanlar

2018 KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?: 2020 yılında yapılacak olan yeni bir B grubu sınava kadar geçerli olacak. Yani KPSS puanı 2 yıl geçerliliğini koruyacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR