BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
ÖĞRETMEN

KPSS ÖABT 2016 soru kitapçığı ÖSYM yayınladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı'nın (ÖABT) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı yayınlandı. 20 Ağustos tarihinde yapılan KPSS ÖABT sınavıyla 12 bin öğretmen adayı sözleşmeli olarak göreve başlayacak.

KPSS 2016 ÖABT soru kitapçığı yayınlandı. 20 Ağustos tarihinde yapılan öğretmen alan bilgisi testinin sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, KPSS-ÖABT soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlandığı belirtildi. Açıklamada, KPSS-2016 ÖABT'de kullanılanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında "eser niteliğinde" olduğu bildirilirken, telif haklarının kuruma ait olduğu da ifade edildi.

Soruların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayımlanamayacağı da kaydedildi.

2016 KPSS ÖABT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından daha önceden yayımlanan sınav takvimi, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrasında güncellendi ve bazı sınavların tarihleri değiştirildi. Bu kapsamda KPSS ÖABT sınavı 20 Ağustos'a ertelendi. Darbe girişimi sonrasında güncellenen takvimde ÖABT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirtilmedi. Ancak ÖSYM’nin sınavı kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

ÖSYM KPSS ÖABT 2016 PUAN HESAPLAMA

ÖSYM KPSS ÖABT 2016 sınavı Cumartesi günü büyük katılımla gerçekleştirildi. Adaylar ise sınav çıkışı KPSS ÖABT puan hesaplamalarını merak etmeye başladı. ÖABT öğretmen olmak isteyenler için hesaplanan KPSS121 puanının oluşmasında 0.50 oranında etkili. Eğitim Bilimleri Testi’nin ağırlığı 0.20, Genel Yetenek Testi ile Genel Kültür Testi’nin ağırlıkları ise 0.15 tir. İşte tüm merak ettiğiniz 2016 KPSS ÖABT puan hesaplama ve ayrıntıları hakkında merak ettikleriniz...

ÖABT’NİN KPSS PUANINA ETKİSİ NEDİR?

ÖABT öğretmen olmak isteyenler için hesaplanan KPSS121 puanının oluşmasında 0.50 oranında etkili. Eğitim Bilimleri Testi’nin ağırlığı 0.20, Genel Yetenek Testi ile Genel Kültür Testi’nin ağırlıkları ise 0.15 tir. Ancak 17 branş dışında müzik, beden eğitim öğretmenlikleri gibi atamalarda kullanılacak olan KPSS10 puanının hesaplanmasında Eğitim Bilimleri Testi’nin ağırlığı 0.40, Genel Yetenek Testi’nin ağırlığı 0.30, Genel Kültür Testi’nin ağırlığı da 0.30 olacak.

P121 PUANI NEDİR?

17 branştaki öğretmenlik için hesaplanan puan türünü ifade ediyor. Bu puan genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ile ÖABT testleri sonucunda oluşuyor. 17 branştan birinde öğretmenlik yapmak isteyen adaylar 3 oturumda yapılan bu sınavlara girmek zorunda.

P10 PUANI NE DEMEK?

17 branş dışındaki alanlarda atama başvuruları için kullanılan puan türünü ifade ediyor. Bu puan türünün oluşması için adayların Genel Kültür ve Genel Yetenek ile Eğitim Bilimleri testlerine girmeleri gerekiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR