BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
KPSS

KPSS genel kültür- genel yetenek soruları nasıldı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel kültür-genel yetenek sınavı sona erdi. Peki KPSS soruları nasıldı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel kültür-genel yetenek sınavı bitti. Sırada eğitim bilimleri sınavı var. 

ÖSYM'nin 2016 KPSS Lisans Kılavuzu'na göre, KPSS sabah ve öğlen iki oturum halinde düzenlendi. Adaylar sabah genel yetenek-genel kültür, öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler ise öğlen eğitim bilimleri oturumuna girdi.

Sabah yapılacak genel kültür-genel yetenek oturumunda adaylar, genel kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandırdı.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 80 soruyu doğru yanıtlamak için ter dökecek. Genel kültür-genel yetenek oturumunun süresi 120, eğitim bilimleri oturumunun süresi ise 100 dakika olacak.

KPSS SORULARI NASILDI?

KPSS genel kültür-genel yetenek sorularını adayları nasıl buldu? Sorular zor muydu?

Adaylar genel kültür- genel yetenek sorularını kolay buldu ancak süreyi yetiştirmenin zor olduğunu belirttiler. Soruların 120 dakika içerisinden bitirilmesinin zor olduğunu söyleyen adaylar sınavı genel olarak kolay buldular.

KPSS sorularını çok zor bulan adaylar da var. Bazı adaylar memurluk için soruların fazla zor olduğunu söyledi.

TÜRKÇE SORULARI

Adaylar Türkçe sorularının çok zor olduğunu düşünüyor. Anlamakta güçlük çektiğini belirten adayalar özellikle soruları yetiştirmenin çok zor olduğunu düşünüyor. Bazı adaylar Türkçe sorularının felsefe soruları kadar zor olduğunu söylüyor.

TARİH SORULARI

Adaylar tarih sorularını 2014 yılına göre daha kolay buldu.

VATANDAŞLIK SORULARI

Vatandaşlık sorularında adaylar bilgi sorusunda en çok 657, ilk yüze giren tenisçi, doğu blogundan ayrılan ülke hangisi gibi sorularının cevaplarını meral ediyor.

Sınava giren aday okuyucularımız yorumlarınızı yazın memuhaber.com'da yayınlayalım.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR