BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
İŞÇİ

KPSS 2016 tercihleri bunlara kesinlikle dikkat edin!

Memur olmak isteyen adayların KPSS 2016 tercihleri 22 Haziran tarihinde başladı. 1 Temmuz'a kadar devam edecek olan KPSS tercihlerinde adaylar nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

KPSS 2016 tercihleri bunlara kesinlikle dikkat edin!

KPSS 2016 tercihleri 22 Haziran tarihinde başladı. 1 Temmuz'a kadar devam edecek olan KPSS tercihlerinde adaylar nelere dikkat etmeli? Yeni Şafak gazetesinden Ahmet Ünlü bugünkü yazısında KPSS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken kuralları yazdı. İşte Ünlü'nün çarpıcı yazısı...

KPSS 2016 tercihleri bunlara kesinlikle dikkat edin!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere toplam (10.144) kadro ve pozisyona 22 Haziran - 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığı'nca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacak ve bilahare bu tercihler ve puan üstünlüğü çerçevesinde yerleştirme yapılacaktır.

KPSS 2016 tercihleri bunlara kesinlikle dikkat edin!

KPSS atamalarında yaş şartı var mıdır? 50 yaşındaki bir kişi KPSS B grubu kadrolara yerleşebilir mi? Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'in ek 3'üncü maddesine göre kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, merkezî yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sınırı tespit edemezler. Dolayısıyla 50 yaşındaki birisi de KPSS B grubu kadrolara yerleşmesi halinde memur olarak atanabilir.

KPSS 2016 tercihleri bunlara kesinlikle dikkat edin!

Ancak, bu yerleştirmede Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın kadroları arasında icra memurlarının olduğu görülmektedir. SGK İcra Memurları Yönetmeliği'nde icra memuru olarak atanabilmek için başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır. Bu nedenle 30 yaşını bitiren adayların yerleştirme işlemi yapılsa dahi atanamayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle adayların dikkatli tercihte bulunmaları gerekmektedir. (23 Haziran 1986 ve sonrası doğanlar bu kadroyu tercih edebilirler)