BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
KPSS

KPSS 2016 sınavı sonuçları açıklama tarihi

KPSS 2016 ilk oturumu dün sona erdi. 2 bölümden gerçekleşen sınavda adaylar ter dökerken sınavın ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. İşte KPSS 2016'da ne kadar puanla nereye atanılabilir? İşte detaylar..

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi genel yetenek ve genel kültür ilk oturumu saat 9.30'da yapıldı. 2'inci oturum ise 14.00'da gerçekleştirildi.

KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuru tarihleri belirlenirken lisans sınavına giren adayların sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da belirlendi. ÖSYM sınav yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin yayımlanmasından sonra sınav sonuxunun 14 Temmuz 2016 Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. 

SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) bugün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı.

KPSS PUANI NE KADAR YIL GEÇERLİ OLACAK?

Sonuç açıklanma tarihinin ileri alınmasından sonra yapılan açıklamada; sınavın açıklanacağı tarihe kadar kamu kurumlarına alınacak olan adaylar, en son girdikleri sınavın puanını kullanarak başvurabilecekleri. Sınav sonucunun ilan edilmesinden sonra ise yeni KPSS puanları kullanılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR