BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
KPSS

KPSS 2016 başvuruları ne zaman başlıyor?

'2016 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor' sorusu memur adaylarınI ÖSYM KPSS başvuru ekranı ais.osym.gov.tr 'nin başına dikti. KPSS 2016 başvuruları 17 Mart Perşembe günü başlıyor... İşte KPSS başvurusunda dikkat etmeniz gereken detaylar...

ÖSYM KPSS 2016 başvuru takvimini açıklanır açıklanmaz memur adayları için KPSS maratonuna doğru geri sayım başladı. Lisans düzeyinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvurular 17 Mart 2016 Perşembe günü başlıyor.

2016 KPSS LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS başvuruları 17 Mart 2016 Perşembe günü  başlayacak, 31 Mart tarihinde de sona erecek.

KPSS 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarından bir hafta sonra, 29 Mayıs 2016 tarihinde Alan Bilgisi sınavı tamamlanacak. KPSS 2016 sonuçları 9 Haziran 2016'da açıklanacak.



ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN ÖABT 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen adayları için ise sınav süreci biraz daha farklı olacak.  24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının ardından sonuçların açıklanması için 11 Ağustos 2016 beklenecek.

KPSS 2016 ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM AĞUSTOS'TA

Sınava önlisans ve ortaöğretim düzeyinde girecekler için ise başvuru tarihleri 9 Ağustos - 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. Önlisans sınavı 22 Eylül Cumartesi, Ortaöğretim sınavı 23 Eylül Pazar gerçekleştirilecek. Bu iki sınavın sonuçları ise 10 Kasım 2016 tarihinde açıklanacak.

Lise son sınıfta olan öğrenciler bu sınava girip, tercih yaptıktan sonra atama bekleyecek.

Lise 3. Sınıf öğrencileri sınava girebilecek fakat Haziran 2017’de mezun olduktan sonra tercih yapabilirler.

Lise 2. Sınıf öğrencileri 2018 Haziran başında mezun olacaklar ancak 2016 KPSS puanıyla yapılan son yerleştirme 2018 Haziran’ın sonunda olacağı için bu alımlarda tercih yapabileceklerdir.

Lise Okuyan öğrencilerin hepsi olmasa da bazı sınıflarda okuyan öğrenciler KPSS Sınavına lise düzeyinden girme hakkına sahip olacaklar.

B grubu memurluk kadroları için sınav çift yıllarda yapılmaktadır ve puanlar 2 yıl boyunca geçerlidir. Bu iki yıllık süreç içinde kurumsal alımlar dışında 4 tane merkezi yerleştirme yapılmakta ve bunlar Kasım ile Haziran aylarında olmaktadır.

Lise mezunları KPSS’de Genel Yetenek(Türkçe Matematik ) ile Genel Kültür(Tarih, Coğrafya ve vatandaşlık )  sorularını cevaplar ve Lise Atamaları P94 puanı ile  yapmaktadırlar.

MEZUN OLMAYAN ÖĞRENCİLER LİSE DÜZEYİNDEN KPSS'YE GİREBİLİR Mİ?

Evet, girilebilir. Sınava girmek için mutlaka mezun olmak gerekmez. Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğundan ve bu süre içinde liseden mezun olabilecek durum da olanlar da KPSS Sınavına lise düzeyinden girebilirler.

Bu konu, ÖSYM’nin KPSS Başvuru kılavuzunda şu şekilde yazıyor: “Bu sınava liselerden mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun olamayıp ancak sınavın geçerlilik süresi olan 2 yıl içinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

ADAYLAR MEZUN OLMADAN TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Hayır, mezun olmadan tercih yapılamaz. Mezun olmadan sınava girilebilir ancak mezun olmadan tercih yapılamaz.

Bu konu, ÖSYM’nin Tercih kılavuzunda şu şekilde yazıyor: “Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye İnternet’le gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin İnternet’le ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.”

– Lise son sınıfta olan öğrenciler (bu öğrenciler zaten 2016 Ekim’e kadar mezun durumda olacakları için sınava mezun olarak gireceklerdir.)

– Lise 3. Sınıf öğrencileri (bu adaylar Ekim’da sınava girdiklerinde lise son sınıfta olacaklar ve Haziran 2017’de mezun olduktan sonra tercih yapabilirler.)

– Lise 2. Sınıf öğrencileri ( bu öğrenciler sınav yapıldığında lise 3. Sınıfta olacaklar. Bunlar 2018 Haziran başında mezun olacaklar ancak 2016 puanıyla yapılan son yerleştirme 2018 Haziran’ın sonunda olacağı için bu alımlarda tercih yapabileceklerdir. Hem bu alıma kadar puanlar da düşmüş olacaktır ve yerleşme şansları artacaktır.)

 Ortaöğretim- Lise Sınav Tarihleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES İlkbahar Dönemi) 8 Mayıs'da yapılacak, sonuçlar 25 Mayıs'da ilan edilecek.



- Kamu Personel Seçme Sınavı  (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Mayıs'da gerçekleştirilecek, sonuçlar 9 Haziran 'de duyurulacak. Sınava başvurular ise 17-31 Mart'da alınacak.

- Lisans Alan Bilgisi, 29 Mayıs'da yapılacak, sonuçlar 9 Haziran 2016'da açıklanacak. Sınav başvuruları 17-31 Mart'da alınacak.

- Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), 24 Temmuz'da yapılacak, sonuçlar 11 Ağustos'da duyurulacak.

- Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 31 Temmuz 'de gerçekleştirilecek, sonuçlar 11 Ağustos 'da ilan edilecek.

- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS Sonbahar Dönemi) 4 Eylül'da gerçekleştirilecek, sonuçlar 22 Eylül'de öğrenilebilecek.

- Önlisans düzeyi 22 Ekim'de yapılacak, sonuçlar 10 Kasım'da açıklanacak.

- Ortaöğretim düzeyi 23 Ekim'de gerçekleştirilecek, sonuçlar 10 Kasım'da duyurulacak.

- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES Sonbahar Dönemi) 20 Kasım'da yapılacak, sonuçlar 1 Aralık 'da ilan edilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR