BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Köy okulu TEOG'ta birinci oldu!

Balıkesir'in Bigadiç İlçesinde bir köy okulu, TEOG birincisi oldu. Okulda okuyan iki öğrenci 700 tam puan aldı

BALIKESİR’in Bigadiç İlçesi Akyar Mahallesi Akyar Ortaokulu’nda öğrenim gören iki öğrenci, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG), 6 branşta tüm soruları yanıtlayarak 700 tam puan aldı. Alınan sonuçlar, Akyar Ortaokulu’nu ilçe birincisi yaptı.

Akyar Ortaokulu 8-B sınıfı öğrencileri Ferhat Ergel ile Özge Şelale, TEOG 2’nci Dönem Sınavı’nda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak, Fen Bilgisi, İnkilap Tarihi ile İngilizce branşlarında sorulan 20’şer sorunun tamamını yanıtlayıp 700 tam puan aldı. Ülkü Gündoğdu ise TEOG ikinci dönem sınavında 680 puan aldı. Büyük başarı elde eden öğrenciler, hedefledikleri fen liselerine girmeyi başardıklarını dile getirirdi.

TEOG birinci dönem sınavında da 700 tam puan alan Ferhat Ergel, "Başarımın sırrı, kendimi rahat hissettiğimde çalışmak. Yani kendimi sıkmadan belli bir düzene bağlı kalmadan psikolojik olarak rahat olduğum anlarda derslerimi çalışıyorum. Öğretmenlerimin, ailemin desteği ve yardımı da başarımda büyük bir etkendir. Önce fen lisesinde iyi bir eğitim almak, daha sonra iyi bir ünversiteye girerek iyi bir meslek edinmek, iyi bir yaşam istiyorum" dedi.

Akyar Ortaokulu’nun 700 tam puan alan diğer öğrencisi Özge Şelale ise başarısını öğretmenlerinin çabasına, ailesinin verdiği desteğe ve düzenli çalışmaya bağlayıp, "Köyde okumanın dezavantajları var. Avantajı beni hırslandırması. Daha çok çalışıyorum. Gidip, gelmek yol sorunu dezavantaj. İleride iyi bir kariyer edinmek, iyi bir meslek sahibi olmak istiyorum. Şu an karar vermedim ama Tıp öğrenimi görmek istiyorum" diye konuştu.

TEOG sınavlarında ikinci kez ilçe birincisi olduklarını vurgulayan Akyar Ortaokulu Müdürü Burak Canbaydar, "Öğretmenlerimiz hiçbir maddi beklenti olmaksızın öğrencilerimize ders saati dışında da destek oldular, birlikte soru çözdüler. Biz burada bir aile gibi olduk" dedi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR