BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
MEMUR

Köprü'de 2 ay işkence!

Boğaz Köprüsü trafiği çıldırtacak Boğaz Köprüsü'ne yapılacak yenileme çalışması nedeniyle İstanbul yine trafik çilesiyle boğuşacak. Tam 2 ayı bulacak çalışmalar süresince devam edecek çalışmalar trafiği durma noktasına getirecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü, yaz aylarında Boğaziçi Köprüsü’nün asfaltını yenilemeye hazırlanıyor. Boğaz köprülerine yönelik bakım çalışmaları hakkında Habertürk’e bilgi veren Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, halat yenileme çalışmaları devam eden Boğaziçi Köprüsü’nde yazın asfalt çalışması da yapılacağını belirterek, “2 aylık sürede asfalt değişimini tamamlamayı hedefliyoruz. Okullar tatile girince çalışmalara başlarız. Mümkün olursa Ramazan Bayramı öncesinde de bitirebiliriz” dedi.

ÇATLAK TAMİRİ SÜRÜYOR

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’ndeki ana tabliye boyaması ile Boğaziçi Köprüsü çatlak tamirlerini tamamladıklarını kaydeden Turhan, şu ana kadar 471 çatlak tamiri ve 175 bin metrekare alanda boyama yapıldığını anlattı. Turhan, 106 çatlak için de çalışmanın sürdüğünü söyledi. Askı halatlarının değişimi için de gerekli imalatların yapıldığını ifade eden Turhan, “Askı halatı kopma mukavemet testini İtalya’da yaptık. 240 askı halatının montajına başlanacak. Montaj süresini 1 ay olarak öngörüyoruz” diye konuştu. Turhan, askı halatlarının değişimine paralel olarak her iki köprüde de ana halat üzerine nem alma sistemi kurulacağını belirtti. 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR