BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
GÜNCEL

Köprü cezalarında geri ödeme için son başvuru 28 Şubat

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçen hafif ticari araçlara kesilen cezalar yeni kanun gereği geri alınabilinecek. Sürülerin paralarını geri alabilmesi için 28 Şubat'a kadar başvuru yapması gerekiyor.

Köprülerden geçen hafif ticari araçlara yönelik kesilen cezalarda Meclis’teki torba kanunda yer aldı. Teklifin kanunlaşması ile bu sürücülere kesilen cezalar için bir dizi karar alındı.

Buna göre araç sınıfları itibarıyla geçiş yasağına rağmen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçenlere kesilen idari para cezaları uygulanmayacak, ödeyenlere iade edilecek.

Verilmiş cezalar tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatından vazgeçilecek.  Varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığı kararlaştırılacak.

Yargılama ve takip gideri, taraflar üzerinde bırakılacak ve vekalet ücretine hükmedilmeyecek.  Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatlar 28 Şubat 2019’a kadar başvurulması halinde 29 Mart 2019’a kadar ret ve iade edilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR