BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
GÜNCEL

Konya'da FETÖ operasyonu çok sayıda öğretmen tutuklandı

15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası kamuda FETÖ operasyonları devam ediyor. Konya'da adliyeye sevk edilen 28 öğretmen gelen son dakika bilgisine göre tutuklandı. Tutuklanan öğretmenlerin isimleri. Detaylar memurhaber.com'da.

FETÖ operasyonları kamu kurumlarında devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı operasyonların en çok yapıldığı kurumlardan biri. Konya'da devam operasyonlar sonrası bugün 28 öğretmen daha tutuklandı. 

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 28'i daha tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmenlerden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, 38'i ise adliyeye sevk edildi.

28 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 28'i tutuklandı, 10'u adli kontrol şartıyla salıverildi. Konya'da daha önce açığa alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 108 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 3 ve 4 Kasım'daki operasyonlarda şüphelilerden 84'ü yakalanmıştı. Dün, adliyeye sevk edilen 35 şüpheli tutuklanmış, 6 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR