BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47
İŞ İLANLARI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü işçi alımı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 67 işçi alımı yapacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 67 işçi alımı yapacak. İşte ayrıntılar.. 

PERSONEL ALIM İLANI

RESMİ İLAN TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDA İZMİR İLİ KAMU AÇIK İS İLANLARI KISMINDA YAYINLANMISTIR.BASVURULAR TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDAN VEYA TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İLİ GENELİNDEKİ HİZMET MERKEZLERİNE ŞAHSEN YAPILMAKTADIR. KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE POSTA, ELEKTRONİK POSTA, ŞAHSEN BAŞVURU SEKLİNDE BAŞVURU YAPILMAMAKTA BUNA RAĞMEN YAPILAN BAŞVURULARIN GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR.

Öncelikle aşağıda belirtilen açıklamalar ve sonrasında yer alan sıkça sorulan sorular bölümünü incelemenizi ve bu doğrultuda hareket etmenizi öneririz.

Kuruluşumuzun daimi işçi statüsündeki personel alımına dair ilan, Türkiye İş Kurumu internet sitesi İzmir ili kamu açık iş ilanları kısmında yer almaktadır.

Ünvanları ve bu ünvanlara dair talep şartlarını iyi inceleyerek durumunuza uygun olan ilana başvuru yapmanızı, durumunuz uygun değilse başvuru yapmamanızı, ilanda belirtilen başvuru şartlarından en az birine dahi sahip olmamanız halinde başvurunuz geçersiz sayılacağının bilinmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Yukarıda belirtilen Yönetmelik gereği söz konusu açık iş ilanımıza İzmir ilinde resmi ikametgahı olan adaylardan aşağıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Bu konuda önemle bilinmesini isteriz ki; İzmir ilinde İkametgah şartı yukarıda belirtilen Yönetmelik gereğidir. Bu itibarla Türkiye İş Kurumunca talep İzmir ili genelinde açılmaktadır.

Durumu uygun adaylar başvurularını yukarıda belirtilen yönetmelik gereği TURKIYE İŞ KURUMUNUN İZMİR ILI GENELINDEKI HİZMET MERKEZLERİNE (İŞ VE MESLEK DANIŞMANINIZA) ŞAHSEN YADA TÜRKIYE İŞ KURUMU INTERNET SİTESİNE ELEKTRONİK ORTAMDA yapabilecekleri,

Bu kapsamda anılan yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile başvuru yapılamayacağı, yapılacak başvuruların ise bir geçerliliğinin olmayacağı,hususlarını bilgilerinize rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT; KAMU İŞÇİ ALIMLARINA TAHSİL DÜZEYİNE GÖRE GEÇERLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINDAN EN AZ 60 PUAN ALANLAR YADA YUKARIDA BELİRTİLEN YÖNETMELİĞİN 5 NCİ MADDESİ GEREĞİ KPSS'DEN MUAF ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLMEKTEDİR

SIKÇA SORULAN SORULAR;

Soru 1) 2014 yılında KPSS sınavına girmedim, yada girdim fakat 60 puandan az puan aldım. İlana başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 1) Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA

YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Kamu işçi alımlarına tahsil düzeyine göre geçerli olan (2014 yılı) kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan alanlar yada yukarıda belirtilen yönetmeliğin 5 inci maddesi gereği kpss'den muaf adaylar başvuru yapabilmektedir.

Soru 2; Lise mezunuyum ve ortaöğretim düzeyinden 2014 KPSS'na girdim lisans mezunu açık iş pozisyonuna başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 2;Talepte belirtilen tahsil düzeyine göre geçerli olan KPSS'na girilmiş olması gerekmekte olduğundan başvuru yapılamayacaktır.

Soru 3; İzmir ili dışında ikamet etmekteyim başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 3; "KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA

UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK" in 6 ıncı maddesinin 1 inci fıkrasının 3 numaralı bendinde; "Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler." hükmü çerçevesinde ilana İzmir ilinde resmi ikametgahı olanlar başvuru yapabilirler.

Soru 4; İlanda belirtilen tahsil şartını sağlıyorum,KPSS'ye girdim 60 puandan yukarı aldım ancak diğer şartları sağlamıyorum (iş tecrübem yok yada istenilen sürede değil, gemiadamı cüzdanım yok yada daha düşük cüzdana sahibim) yine de başvuru yapsam değerlendirilebilirmiyim ?

Cevap 4; Başvuru yapılmaması gerekmektedir. Başvuru yapılması ve sıralama listesine girilmesi halinde ise talep edilecek başvuru evrakları sonucunda durumunuzun talep şartlarına uymadığı anlaşılacak ve işlemleriniz iptal edilerek durumunuz Türkiye İş Kurumuna bildirilecektir.

Soru 5;Personel alımı yapacağınızı öğrendim başvurular nereye yapılmaktadır?

Cevap 5; Türkiye İş Kurmunca ilan edilen personel alımlarımıza;Yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu İzmir ili genelindeki merkezlerine şahsen yada Türkiye İş Kurumu web sitesinden kamu açık iş ilanları (İzmir ili) açık pozisyonlarından Kuruluşumuza ait durumunuza uyan meslek ünvanını seçerek elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bunun dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile yapılacak başvuruların bir geçerliliği bulunmayacaktır.

Soru 6; Durumun talep şartlarına uygun ancak Türkiye İş Kurumu web sitesinden başvuru yaptığımda "durumunuz eşleşmedi" uyarı ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım?

Cevap 6; Başvuru yapmaya çalıştığınız sistem Türkiye İş Kurumu sistemi olduğundan sistemdeki hatalar veya bu hataların düzeltilmesi ile ilgili Kuruluşumuzca yapılacak bir işlem bulunmamakla beraber öncelikle site içeriğindeki özgeçmiş bilgilerinizi iş gücü talebimiz doğrultusunda gözden geçirmenizi ve tekrar başvuru yapmanızı öneririz netice alınaması halinde ise İzmir ili genelindeki Türkiye İş Kurumu Merkezlerine şahsen müracat etmenizi yada Türkiye İş Kurumu İzmir Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

Soru 7; Engelliyim ancak Kurumunuzun talep şartlarına durumun uygun başvuru yapabilirmiyim;

Cevap 7;İlanda belirtilen şartlarını sağlamanız halinde başvuru yapabilrisiniz.

Soru 8;Başvuru süresi sona ermiş başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 8; Başvuru yapılamamaktadır.

Soru 9; Başvuru yaptım. Süreci nasıl takip edebilirim ?

Cevap 9; Yasal başvuru süresi sona erdikten sonra başvuru yaptığınız Türkiye İş Kurumu, sistem üzerinden KPSS'den başvuru yapan adayları talep saysının 3 katı oranında en büyük KPSS puanından başlamak üzere sıralamakta ve açık iş sayısının 3 katı oranındaki sıralama listesini Türkiye İş Kurumu internet sitesinden açıklanmasına müteakip resmi yazı ekinde Kuruluşumuza göndermektedir. (Örneğin; KPSS'den 1 kişilik açık iş gücüne 3 kişi, 2 kişilik açık iş gücüne 2x3=6 kişi, 4 kişilik açık iş gücüne 4x3=12 kişiyi göndermektedir.)

Kuruluşumuza sıralama listesi ulaştıktan sonra listedeki kişilerden belirtmiş oldukları ikamet adresleri yoluyla başvuru şartları ile ilgili evraklar istenilmektedir. Gönderilecek evrakların incelenmesi sonucu durumu uymayan aday bulunması halinde kişi hakkında işe alım işlemleri olumsuz sonlandırılarak durumu Türkiye İş kurumuna bildirilmektedir.

Durumu uygun adaylar ise belirlenecek ve tarafınıza bildirilecek tarihte ve saatte sözlü sınava, gerektiğinde yazılı ve/veya uygulamalı imtihana tabi tutularak işe girmeye hak kazanacak adayın tespiti yapılmaktadır.

MESLEK UNVANI : Elektrik Teknisyeni ADEDİ : 2

TAHSİLİ : Ortaöğretim kurumlarının Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektrik

Elektronik Teknolojisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montürlüğü, Yüksek Gerilim Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım bölümlerinden birinden mezun olmak

MESLEK UNVANI : Bilgisayar Teknolojisi Teknisyeni ADEDİ : 3

TAHSİLİ : Ortaöğretim kurumlarının Bilgisayar programcılığı/web tasarım, bilgi

işlem, bilgisayar, bilgisayar donanım, bilgisayar programcılığı, bilgisayar yazılım, bilişim teknolojileri alanı ağ işletmenliği,bilişim teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak.

MESLEK UNVANI : Makine Teknisyeni ADEDİ : 1

TAHSİLİ : Ortaöğretim kurumlarının Tesviye Bölümü, Makine Bölümü, Bilgisayar

Destekli Endüstriyel Modelleme (Metal Modelleme) Bölümü, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme (Bilgisayar Destekli Modelleme) Bölümü, Bilgisayarlı Numerik Kontrol (CNC) Bölümü, Kalıp Bölümü, Makine Teknolojisi Alanının, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme Dalı, Endüstriyel Kalıp Dalı, Bilgisayarlı Makine İmalatı Dali ile Makine Bakım Onarım Dalı bölümlerinden birinden mezun olmak.

MESLEK UNVANI : Sıhhi Tesisat Teknisyeni ADEDİ : 1

TAHSİLİ : Ortaöğretim kurumlarının tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, tesisat

teknolojisi, Sıhhi tesisat, ısıtma ve sıhhi tesisat bölümlerinden birinden mezun olmak.

MESLEK ÜNVANI : Şoför

ADEDİ : 1

TAHSİLİ : Lise ve dengi okul mezunu olmak.

ARANILAN DİĞER NİTELİKLER

E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, eğitim, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

PERSONEL ALIM İLANI

RESMİ İLAN TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDA İZMİR İLİ KAMU AÇIK İS İLANLARI KISMINDA YAYINLANMISTIR.BASVURULAR TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDAN VEYA TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İLİ GENELİNDEKİ HİZMET MERKEZLERİNE ŞAHSEN YAPILMAKTADIR.KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE POSTA, ELEKTRONİK POSTA, ŞAHSEN BAŞVURU SEKLİNDE BAŞVURU YAPILMAMAKTA BUNA RAĞMEN YAPILAN BAŞVURULARIN GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR.

Öncelikle aşağıda belirtilen açıklamalar ve sonrasında yer alan sıkça sorulan sorular bölümünü incelemenizi ve bu doğrultuda hareket etmenizi öneririz.

Kuruluşumuzun daimi işçi statüsündeki personel alımına dair ilan, Türkiye İş Kurumu internet sitesi İzmir ili kamu açık iş ilanları kısmında yer almaktadır.

Ünvanları ve bu ünvanlara dair talep şartlarını iyi inceleyerek durumunuza uygun olan ilana başvuru yapmanızı, durumunuz uygun değilse başvuru yapmamanızı, ilanda belirtilen başvuru şartlarından en az birine dahi sahip olmamanız halinde başvurunuz geçersiz sayılacağının bilinmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Yukarıda belirtilen Yönetmelik gereği söz konusu açık iş ilanımıza İzmir ilinde resmi ikametgahı olan adaylardan aşağıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Bu konuda önemle bilinmesini isteriz ki; İzmir ilinde İkametgah şartı yukarıda belirtilen Yönetmelik gereğidir. Bu itibarla Türkiye İş Kurumunca talep İzmir ili genelinde açılmaktadır.

Durumu uygun adaylar başvurularını yukarıda belirtilen yönetmelik gereği TURKIYE İŞ KURUMUNUN İZMİR ILI GENELINDEKI HİZMET MERKEZLERİNE (İŞ VE MESLEK DANIŞMANINIZA) ŞAHSEN YADA TÜRKIYE İŞ KURUMU INTERNET SİTESİNE ELEKTRONİK ORTAMDA yapabilecekleri,

Bu kapsamda anılan yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile başvuru yapılamayacağı, yapılacak başvuruların ise bir geçerliliğinin olmayacağı,hususlarını bilgilerinize rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT; KAMU İŞÇİ ALIMLARINA TAHSİL DÜZEYİNE GÖRE GEÇERLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINDAN EN AZ 60 PUAN ALANLAR YADA YUKARIDA BELİRTİLEN YÖNETMELİĞİN 5 NCİ MADDESİ GEREĞİ KPSS'DEN MUAF ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLMEKTEDİR

SIKÇA SORULAN SORULAR;

Soru 1) 2014 yılında KPSS sınavına girmedim, yada girdim fakat 60 puandan az puan aldım. İlana başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 1) Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA

YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Kamu işçi alımlarına tahsil düzeyine göre geçerli olan (2014 yılı) kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan alanlar yada yukarıda belirtilen yönetmeliğin 5 inci maddesi gereği kpss'den muaf adaylar başvuru yapabilmektedir.

Soru 2; Lise mezunuyum ve ortaöğretim düzeyinden 2014 KPSS'na girdim lisans mezunu açık iş pozisyonuna başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 2;Talepte belirtilen tahsil düzeyine göre geçerli olan KPSS'na girilmiş olması gerekmekte olduğundan başvuru yapılamayacaktır.

Soru 3; İzmir ili dışında ikamet etmekteyim başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 3; "KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA

UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK" in 6 ıncı maddesinin 1 inci fıkrasının 3 numaralı bendinde; "Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler." hükmü çerçevesinde ilana İzmir ilinde resmi ikametgahı olanlar başvuru yapabilirler.

Soru 4; İlanda belirtilen tahsil şartını sağlıyorum,KPSS'ye girdim 60 puandan yukarı aldım ancak diğer şartları sağlamıyorum (iş tecrübem yok yada istenilen sürede değil, gemiadamı cüzdanım yok yada daha düşük cüzdana sahibim) yine de başvuru yapsam değerlendirilebilirmiyim ?

Cevap 4; Başvuru yapılmaması gerekmektedir. Başvuru yapılması ve sıralama listesine girilmesi halinde ise talep edilecek başvuru evrakları sonucunda durumunuzun talep şartlarına uymadığı anlaşılacak ve işlemleriniz iptal edilerek durumunuz Türkiye İş Kurumuna bildirilecektir.

Soru 5;Personel alımı yapacağınızı öğrendim başvurular nereye yapılmaktadır?

Cevap 5; Türkiye İş Kurmunca ilan edilen personel alımlarımıza;Yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu İzmir ili genelindeki merkezlerine şahsen yada Türkiye İş Kurumu web sitesinden kamu açık iş ilanları (İzmir ili) açık pozisyonlarından Kuruluşumuza ait durumunuza uyan meslek ünvanını seçerek elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bunun dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile yapılacak başvuruların bir geçerliliği bulunmayacaktır.

Soru 6; Durumun talep şartlarına uygun ancak Türkiye İş Kurumu web sitesinden başvuru yaptığımda "durumunuz eşleşmedi" uyarı ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım?

Cevap 6; Başvuru yapmaya çalıştığınız sistem Türkiye İş Kurumu sistemi olduğundan sistemdeki hatalar veya bu hataların düzeltilmesi ile ilgili Kuruluşumuzca yapılacak bir işlem bulunmamakla beraber öncelikle site içeriğindeki özgeçmiş bilgilerinizi iş gücü talebimiz doğrultusunda gözden geçirmenizi ve tekrar başvuru yapmanızı öneririz netice alınaması halinde ise İzmir ili genelindeki Türkiye İş Kurumu Merkezlerine şahsen müracat etmenizi yada Türkiye İş Kurumu İzmir Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

Soru 7; Engelliyim ancak Kurumunuzun talep şartlarına durumun uygun başvuru yapabilirmiyim;

Cevap 7;İlanda belirtilen şartlarını sağlamanız halinde başvuru yapabilrisiniz.

Soru 8;Başvuru süresi sona ermiş başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 8; Başvuru yapılamamaktadır.

Soru 9; Başvuru yaptım. Süreci nasıl takip edebilirim ?

Cevap 9; Yasal başvuru süresi sona erdikten sonra başvuru yaptığınız Türkiye İş Kurumu, sistem üzerinden KPSS'den başvuru yapan adayları talep saysının 3 katı oranında en büyük KPSS puanından başlamak üzere sıralamakta ve açık iş sayısının 3 katı oranındaki sıralama listesini Türkiye İş Kurumu internet sitesinden açıklanmasına müteakip resmi yazı ekinde Kuruluşumuza göndermektedir. (Örneğin; KPSS'den 1 kişilik açık iş gücüne 3 kişi, 2 kişilik açık iş gücüne 2x3=6 kişi, 4 kişilik açık iş gücüne 4x3=12 kişiyi göndermektedir.) Kuruluşumuza sıralama listesi ulaştıktan sonra listedeki kişilerden belirtmiş oldukları ikamet adresleri yoluyla başvuru şartları ile ilgili evraklar istenilmektedir. Gönderilecek evrakların incelenmesi sonucu durumu uymayan aday bulunması halinde kişi hakkında işe alım işlemleri olumsuz sonlandırılarak durumu Türkiye İş kurumuna bildirilmektedir.

Durumu uygun adaylar ise belirlenecek ve tarafınıza bildirilecek tarihte ve saatte sözlü sınava, gerektiğinde yazılı ve/veya uygulamalı imtihana tabi tutularak işe girmeye hak kazanacak adayın tespiti yapılmaktadır.

MESLEK UNVANI : DENİZ TRAFİK OPERATÖRÜ (ADAY)

ADEDİ : 41

TAHSİLİ : Denizcilik alanında önlisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim

kurumlarından birinden mezun olmak.

İŞ TECRÜBESİ : Vardiya Zabiti olarak en az (1) yıl deniz hizmeti tecübesine sahip olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.Bu süre içerisinde ayrılanlar aşağıda 3 (üçüncü) madde de yazılı eğitim ücretini de ödemekle yükümlüdür.

ARANILAN NİTELİKLER VE ŞARTLAR :

1 -Geçerliliği devam eden en az vardiya zabiti yeterlilik belgesine sahip olmak,

2- Kuruluşça yapılacak mülakat sınavına kadar; KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavı)'nin İngilizce bölümünden en az 60 veya ÜDS (Üniversiteler Arası Yabancı Dil Sınavı)' nin İngilizce Fen Bilimleri dalından en az 60 veya TOEFL (Test of English As a Foreign Language)' den en az 455 (PBT), 138 (CBT), 58 (iBT) veya IELTS (International English Language Testing System) Akademik'ten en az 5,5 puan almak veya GASM tarafından düzenlenecek genel İngilizce yeterlik sınavından en az 70 puan veya GASM tarafından düzenlenecek Denizcilik İngilizcesi sınavından en az 80 puan almak

3- Mesleği ile ilgili masrafları kuruluşça karşılanacak yurt içi ve yurt dışı eğitimlere katılacağına, süresi kuruluşça belirlenen asgari 2 yıl çalışma süresine uyacağına, asgari çalışma süresine uymadan istifa, cezai nedenle iş akdi fesh nedenleriyle kuruluştan ayrılması durumunda eğitim masraflarının kanuni faizi ile kendisinden tahsil edileceğine dair "Taahhütname" ve/veya "Yurt Dışına Gönderilen Kamu Personeli ve Yurt İçinde Eğitime Tabi Tutulacak Personeline Mahsus Yüklenme Senedi ve Muteber İmzalı Kefalet Senedini" noter huzurunda imzalamak.

4- Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.

5- Bilgisayar kullanmasını bilmek.

6- Bu kapsamda işe alınacak aday, Deniz Trafik Operatörü adayı olarak işe başlatılır.

7- Deniz Trafik Operatörü adayı olarak göreve başlatılacak personelden Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmeliği göre ilgili düzenlemeler kapsamında İdarece belirlenecek görev başı eğitimini görev alacağı hizmet bölgesindeki gemi trafik hizmetleri otoritesinin gözetiminde başarıyla bitiremeyenlerin iş sözleşmeleri 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca fesh olunur.

MESLEK ÜNVANI : Elektronik Teknolojisi Teknikeri/Elektronik Teknikeri ADEDİ : 2

TAHSİLİ : Meslek Yüksekokullarının, Elektronik, Elektronik Haberleşme,

Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Elektronik ve Otomasyon bölümlerinin birinden mezun olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, eğitim, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

PERSONEL ALIM İLANI

RESMİ İLAN TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDA İZMİR İLİ KAMU AÇIK İS İLANLARI KISMINDA YAYINLANMISTIR.BASVURULAR TÜRKİYE İS KURUMU WEB SAYFASINDAN VEYA TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İLİ GENELİNDEKİ HİZMET MERKEZLERİNE ŞAHSEN YAPILMAKTADIR.KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE POSTA, ELEKTRONİK POSTA, ŞAHSEN BAŞVURU SEKLİNDE BAŞVURU YAPILMAMAKTA BUNA RAĞMEN YAPILAN BAŞVURULARIN GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR.

Öncelikle aşağıda belirtilen açıklamalar ve sonrasında yer alan sıkça sorulan sorular bölümünü incelemenizi ve bu doğrultuda hareket etmenizi öneririz.

Kuruluşumuzun daimi işçi statüsündeki personel alımına dair ilan, Türkiye İş Kurumu internet sitesi İzmir ili kamu açık iş ilanları kısmında yer almaktadır.

Ünvanları ve bu ünvanlara dair talep şartlarını iyi inceleyerek durumunuza uygun olan ilana başvuru yapmanızı, durumunuz uygun değilse başvuru yapmamanızı, ilanda belirtilen başvuru şartlarından en az birine dahi sahip olmamanız halinde başvurunuz geçersiz sayılacağının bilinmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Yukarıda belirtilen Yönetmelik gereği söz konusu açık iş ilanımıza İzmir ilinde resmi ikametgahı olan adaylardan aşağıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Bu konuda önemle bilinmesini isteriz ki; İzmir ilinde İkametgah şartı yukarıda belirtilen Yönetmelik gereğidir. Bu itibarla Türkiye İş Kurumunca talep İzmir ili genelinde açılmaktadır.

Durumu uygun adaylar başvurularını yukarıda belirtilen yönetmelik gereği TURKIYE İŞ KURUMUNUN İZMİR ILI GENELINDEKI HİZMET MERKEZLERİNE (İŞ VE MESLEK DANIŞMANINIZA) ŞAHSEN YADA TÜRKIYE İŞ KURUMU INTERNET SİTESİNE ELEKTRONİK ORTAMDA yapabilecekleri,

Bu kapsamda anılan yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile başvuru yapılamayacağı, yapılacak başvuruların ise bir geçerliliğinin olmayacağı,hususlarını bilgilerinize rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT; KAMU İŞÇİ ALIMLARINA TAHSİL DÜZEYİNE GÖRE GEÇERLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINDAN EN AZ 60 PUAN ALANLAR YADA YUKARIDA BELİRTİLEN YÖNETMELİĞİN 5 NCİ MADDESİ GEREĞİ KPSS'DEN MUAF ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLMEKTEDİR

SIKÇA SORULAN SORULAR;

Soru 1) 2014 yılında KPSS sınavına girmedim, yada girdim fakat 60 puandan az puan aldım. İlana başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 1) Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları 9 Ağustos 2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA

YÖNETMELİK dahilinde yapılmaktadır.

Kamu işçi alımlarına tahsil düzeyine göre geçerli olan (2014 yılı) kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan alanlar yada yukarıda belirtilen yönetmeliğin 5 inci maddesi gereği kpss'den muaf adaylar başvuru yapabilmektedir.

Soru 2; Lise mezunuyum ve ortaöğretim düzeyinden 2014 KPSS'na girdim lisans mezunu açık iş pozisyonuna başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 2;Talepte belirtilen tahsil düzeyine göre geçerli olan KPSS'na girilmiş olması gerekmekte olduğundan başvuru yapılamayacaktır.

Soru 3; İzmir ili dışında ikamet etmekteyim başvuru yapabilirmiyim?

Cevap 3; "KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA

UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK" in 6 ıncı maddesinin 1 inci fıkrasının 3 numaralı bendinde; "Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler." hükmü çerçevesinde ilana İzmir ilinde resmi ikametgahı olanlar başvuru yapabilirler.

Soru 4; İlanda belirtilen tahsil şartını sağlıyorum,KPSS'ye girdim 60 puandan yukarı aldım ancak diğer şartları sağlamıyorum (iş tecrübem yok yada istenilen sürede değil, gemiadamı cüzdanım yok yada daha düşük cüzdana sahibim) yine de başvuru yapsam değerlendirilebilirmiyim ?

Cevap 4; Başvuru yapılmaması gerekmektedir. Başvuru yapılması ve sıralama listesine girilmesi halinde ise talep edilecek başvuru evrakları sonucunda durumunuzun talep şartlarına uymadığı anlaşılacak ve işlemleriniz iptal edilerek durumunuz Türkiye İş Kurumuna bildirilecektir.

Soru 5;Personel alımı yapacağınızı öğrendim başvurular nereye yapılmaktadır?

Cevap 5; Türkiye İş Kurmunca ilan edilen personel alımlarımıza;Yönetmelik gereği Türkiye İş Kurumu İzmir ili genelindeki merkezlerine şahsen yada Türkiye İş Kurumu web sitesinden kamu açık iş ilanları (İzmir ili) açık pozisyonlarından Kuruluşumuza ait durumunuza uyan meslek ünvanını seçerek elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bunun dışında Kuruluşumuza şahsen yada dilekçe ile yapılacak başvuruların bir geçerliliği bulunmayacaktır.

Soru 6; Durumun talep şartlarına uygun ancak Türkiye İş Kurumu web sitesinden başvuru yaptığımda "durumunuz eşleşmedi" uyarı ile karşılaşıyorum ne yapmalıyım?

Cevap 6; Başvuru yapmaya çalıştığınız sistem Türkiye İş Kurumu sistemi olduğundan sistemdeki hatalar veya bu hataların düzeltilmesi ile ilgili Kuruluşumuzca yapılacak bir işlem bulunmamakla beraber öncelikle site içeriğindeki özgeçmiş bilgilerinizi iş gücü talebimiz doğrultusunda gözden geçirmenizi ve tekrar başvuru yapmanızı öneririz netice alınaması halinde ise İzmir ili genelindeki Türkiye İş Kurumu Merkezlerine şahsen müracat etmenizi yada Türkiye İş Kurumu İzmir Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

Soru 7; Engelliyim ancak Kurumunuzun talep şartlarına durumun uygun başvuru yapabilirmiyim;

Cevap 7;İlanda belirtilen şartlarını sağlamanız halinde başvuru yapabilrisiniz.

Soru 8;Başvuru süresi sona ermiş başvuru yapabilirmiyim ?

Cevap 8; Başvuru yapılamamaktadır.

Soru 9; Başvuru yaptım. Süreci nasıl takip edebilirim ?

Cevap 9; Yasal başvuru süresi sona erdikten sonra başvuru yaptığınız Türkiye İş Kurumu, sistem üzerinden KPSS'den başvuru yapan adayları talep saysının 3 katı oranında en büyük KPSS puanından başlamak üzere sıralamakta ve açık iş sayısının 3 katı oranındaki sıralama listesini Türkiye İş Kurumu internet sitesinden açıklanmasına müteakip resmi yazı ekinde Kuruluşumuza göndermektedir. (Örneğin; KPSS'den 1 kişilik açık iş gücüne 3 kişi, 2 kişilik açık iş gücüne 2x3=6 kişi, 4 kişilik açık iş gücüne 4x3=12 kişiyi göndermektedir.) Kuruluşumuza sıralama listesi ulaştıktan sonra listedeki kişilerden belirtmiş oldukları ikamet adresleri yoluyla başvuru şartları ile ilgili evraklar istenilmektedir. Gönderilecek evrakların incelenmesi sonucu durumu uymayan aday bulunması halinde kişi hakkında işe alım işlemleri olumsuz sonlandırılarak durumu Türkiye İş kurumuna bildirilmektedir.

Durumu uygun adaylar ise belirlenecek ve tarafınıza bildirilecek tarihte ve saatte sözlü sınava, gerektiğinde yazılı ve/veya uygulamalı imtihana tabi tutularak işe girmeye hak kazanacak adayın tespiti yapılmaktadır.

MESLEK UNVANI : DENİZ TRAFİK OPERATÖRÜ (ADAY)

ADEDİ : 12

TAHSİLİ : Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim

kurumlarından birinden mezun olmak.

İŞ TECRÜBESİ : Vardiya Zabiti olarak en az (1) yıl deniz hizmeti tecübesine sahip olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 3 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.Bu süre içerisinde ayrılanlar aşağıda 3 (üçüncü) madde de yazılı eğitim ücretini de ödemekle yükümlüdür.

ARANILAN NİTELİKLER VE ŞARTLAR :

1 -Geçerliliği devam eden en az vardiya zabiti yeterlilik belgesine sahip olmak,

2- Kuruluşça yapılacak mülakat sınavına kadar; KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavı)'nin İngilizce bölümünden en az 60 veya ÜDS (Üniversiteler Arası Yabancı Dil Sınavı)' nin İngilizce Fen Bilimleri dalından en az 60 veya TOEFL (Test of English As a Foreign Language)' den en az 455 (PBT), 138 (CBT), 58 (iBT) veya IELTS (International English Language Testing System) Akademik'ten en az 5,5 puan almak veya GASM tarafından düzenlenecek genel İngilizce yeterlik sınavından en az 70 puan veya GASM tarafından düzenlenecek Denizcilik İngilizcesi sınavından en az 80 puan almak

3- Mesleği ile ilgili masrafları kuruluşça karşılanacak yurt içi ve yurt dışı eğitimlere katılacağına, süresi kuruluşça belirlenen asgari 2 yıl çalışma süresine uyacağına, asgari çalışma süresine uymadan istifa, cezai nedenle iş akdi fesh nedenleriyle kuruluştan ayrılması durumunda eğitim masraflarının kanuni faizi ile kendisinden tahsil edileceğine dair "Taahhütname" ve/veya "Yurt Dışına Gönderilen Kamu Personeli ve Yurt İçinde Eğitime Tabi Tutulacak Personeline Mahsus Yüklenme Senedi ve Muteber İmzalı Kefalet Senedini" noter huzurunda imzalamak.

4- Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.

5- Bilgisayar kullanmasını bilmek.

6- Bu kapsamda işe alınacak aday, Deniz Trafik Operatörü adayı olarak işe başlatılır.

7- Deniz Trafik Operatörü adayı olarak göreve başlatılacak personelden Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmeliği göre ilgili düzenlemeler kapsamında İdarece belirlenecek görev başı eğitimini görev alacağı hizmet bölgesindeki gemi trafik hizmetleri otoritesinin gözetiminde başarıyla bitiremeyenlerin iş sözleşmeleri 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca fesh olunur.

MESLEK UNVANI : Bilgisayar Mühendisi ADEDİ : 2

TAHSİLİ : Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, eğitim, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 2 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

MESLEK UNVANI : Diğer Mühendisler (Donanım Mühendisi)

ADEDİ : 2

TAHSİLİ : Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik veya

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

AÇIKLAMA

Başvuru yapan adaylardan sınav (yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak yapılacaktır) sonucunda işe yerleştirilmeye hak kazanacak adaylar iş yerinde ilgili mevzuatınca uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, eğitim, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde adayların 2 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR