BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
ÖĞRETMEN

Kıyafet serbestisine Nabi Avcı ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı, eski bakan Ömer Dinçer döneminde başlatılan ve tartışmalara sebep olan kıyafet serbestliği konusunda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, serbest kıyafetle ilgili şikayetleri veli, eğitim sendikası, okul forması imal eden firmalar, özel okullar ve bütün kesimlerden tek tek dinledikten sonra yönetmeliğin tekrar incelenmesi için talimat verdiği bildirildi.

Bakanlık yetkilileri, Avcı'nın, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde yayınlanan yönetmeliği tamamen değiştirmese de sadece ek bir madde ile özel okullara sağlanan velilerin yüzde 60'nın onayı ayrıcalığının, devlet okullarında da geçerli olması için bir değişiklik yapabileceğini bildirdi. Türkiye Özel Okullar Birliği, serbest kıyafet uygulaması konusunda birçok üye okulda velilere sorduklarını ve “formaya devam” kararı aldıklarını açıklamıştı.

Bunun üzerine MEB'den karşı atak gelmiş ve bakanlık il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla, özel okullara, öğrenci kıyafetini belirlemek için velilerden imzalı belge alma şartı getirmişti.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR