BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.431,90
MEMUR

KİT personeli yıllık iznini sonraki yıla aktarabilecek

KİT personeli 2016 yılında kullanamadığı yıllık izinlerini bir sonraki yani 2017 yılına aktarabilecek.

KİT sözleşmeli personelinin yıl içinde kullanmadıkları ya da kullanamadıkları yıllık izin sürelerini, izleyen yıl içinde kullanabilmelerine imkan sağlanması için düzenleme yapılması bekleniyor. İşte düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi.

Sözleşmeli personelden hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanların 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanların ise 30 gün ücretli izin verilir. Yıllık izin verilmesine esas hizmetin tesbitinde kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süreleri ile askerlik hizmeti gözönüne alınır. Bu şekilde hizmet süresi bir yıldan az olanlar ile kısmi zamanlı istihdam edilenlerden bir yıldan az süreli sözleşmeyapılanlara (yıl içinde memur statüsünden sözleşmeli statüye geçirilenlerhariç) yıllık izin verilmez. Bir sözleşme döneminde kullanılmayan yıllık izinler, müteakip sözleşme döneminde kullanılamaz.

DEVLET MEMURLARININ YILLIK İZNİ 

Devlet memurlarından hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanların 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanların ise 30 gün yıllık izin kullanma hakkı vardır. Yıllık izin süreleri iş günü olarak hesaplanmıyor.

Öğretmenler (idari görevleri yürütenler hariç) yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayıldıklarından, ayrıca yıllık izin kullanma hakları yoktur.

Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. İçinde bulunulan takvim yılı ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer. Birleştirilmiş izinleri olan memur izin aldığında, ilk olarak önceki yıldan kalan izinler düşülür.

TOPLU SÖZLEŞMENİN İLGİLİ DÜZENLEMESİ

“Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme”de, kamu görevlileri hakkında 2016 ve 2017 yıllarında geçerli olacak bazı düzenlemeler belirlenirken, bazı hususlarda ise çalışma yapılması kararlaştırılmıştı.

Çalışma yapılması kararlaştırılan konular arasında, KİT sözleşmeli personelinin yıllık izin sürelerinin izleyen yıla devredilebilmesine imkan tanınması yönelik düzenleme yapılması da yer alıyor.

Gerçekleştirilmesi için çalışma yapılacağı Toplu Sözleşmede karara bağlanan diğer hususlar gibi (Cuma günü öğlen tatili konusunda çıkarılan Genelge hariç) KİT sözleşmeli personelinin yıllık izinler konusunda da bugüne kadar herhangi somut (26 Nisan 2016 tarihinde yapılan toplantı dışına) bir adım atılmadı.

Öte yandan, 2013 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede yer alan ve üzerinde çalışma yapılacağı belirtilen hususlardan bazılarının bugüne kadar halen gerçekleşmemiş olması ise, 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede gerçekleşmesi için çalışma yapılacağı belirtilen konulara ilişkin endişe yaratıyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR