BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
ÖĞRETMEN

Kırtasiye harcamaları ailelerin cebini yakacak!

Bayram tatili nedeniyle açılışı 28 Eylül'e ertelenen yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde veliler kırtasiye alışverişi hazırlığında.

Bayram tatili nedeniyle açılışı 28 Eylül'e ertelenen yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde veliler, tatil sonrası çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılama telaşına düşecek. gibi gözükse de vatandaşlar, en az 200 liralık masrafı üstlenmek zorunda kalacak. Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek, okulların açılış tarihinin ertelenmesinin, kendilerini mutlu etmediğini söyledi. Bu ay cirolarda artış beklenmesi nedeniyle esnafın ödemelerin genelde 30 Eylül'e göre ayarladığını dile getiren Şimşek, "Okulların açılışının 28 Eylül'e ertelenmesi, borcu olan esnafı etkiledi" dedi.

RİSKLERE DİKKAT

Öte yandan kırtasiye ürünlerinin fiyatları kadar bu ürünlerin malzemelerinin, sağlık açısından risk taşıyıp taşımaması da önem arz ediyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri, bu konuda velileri uyarırken, güvenlik standartlarına uygun üretilmeyen ürünlerin, sağlığı bozabileceğine işaret etti. Yetkililer, kırtasiye araç gereçlerindeki boyalar, silgi ve kalemlerdeki kimyasal maddelerin çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını hatırlatarak, satın alınacak ürünlerde TSE markasının aranması gerektiğine dikkat çektiler.

HÜRRİYET 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR