BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87
GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Davutoğlu iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin hem dış politikada hem de terörle mücadelede başarısız olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yeni düşman aradığını onun da Davutoğlu olacağını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirdi, tüm sorumluluğun Ahmet Davutoğlu'na yükleneceğini iddia etti. Dokunulmazlıklar konusundaki tavırlarından da pişman olmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, referanduma gidilmesi halinde Türkiye'deki Türk-Kürt ayrımının daha da derinleşebileceğini ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Vezneciler'deki terör saldırısı üzerinden hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, hükümetin hem terörle mücadelede hem de dış politika konusunda başarısız olduğunu ileri sürdü.

"PİŞMAN DEĞİLİZ"

Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda ise Kılıçdaroğlu, pişman olmadıklarını söyleyerek referandumun Türkiye'deki Türk-Kürt ayrımını daha da derinleştirebileceğini, oylarıyla bunu engellediklerini söyledi.

CENAZE TÖRENİNE KATILACAK

Programda hükümetin terörle mücadelesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polisler için düzenlenecek olan cenaze törenine katılacağını, bu nedenle CHP grup toplantısının yapılmayacağını belirtti.

 "DAVUTOĞLU DÜŞMAN İLAN EDİLECEK"

Dış politika üzerinden hükümeti de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var" diye konuştu.

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Almanya Parlamentosu'nda onaylanan 'Sözde Ermeni soykırımı'nın önlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Almanya'da ders kitaplarına girerse asıl sorun orada olacak. Kesinlikle önlenebilirdi. Aylardır gündemde olan bir konu. Merkel ile defalarca görüştünüz. Hassasiyetler belirtilmeliydi. Yapılan açıklamalar rutin. Sen kafatascı mısın? Türk kökenli vekillere tepki gösteriyorsun. 'Kanı, sütü bozuk' demek doğru olmaz. CHP iktidar olsaydı. Asla onaylanmazdı. Konuşur ikna ederdik" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR