BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
İŞÇİ

Kıdem tazminatı yeni düzenleme geri mi çekiyor?

Kıdem tazminatı son durum ne yeni düzenlemede neler değişecek sorusu milyonlarca işçi tarafından merak ediyor.

Kıdem tazminatı yeni düzenleme geri mi çekiyor?

Kıdem tazminatı son durum ne yeni düzenlemede neler değişecek sorusu milyonlarca işçi tarafından merak ediyor. Kıdem tazminatıyla ile ilgili sendikaların kaygısı devam ederken konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi. Mehmet Müezzzinoğlu, “İşçi de işveren de ‘Mevcut halden memnunuz’ diyorlarsa, biz kendimiz için çıkarmıyoruz. Dolayısıyla bütün kesimler mevcudun devamından yanaysa alırız, bir kıyıya koyarız. Ama şu anda öyle bir gündemimiz yok” dedi.

Kıdem tazminatı yeni düzenleme geri mi çekiyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı çalışmalarıyla ilgili itirazları olan işçi ve işveren sendikalarına, itirazların sürmesi durumunda çalışmaların rafa kalkabileceği mesajı verdi. Önceliklerinin ise kıdem tazminatındaki haksızlıkları gidermek olduğunu belirten Müezzinoğlu, kıdem tazminatında mutfak çalışmasını bir süre daha sürdüreceklerini söyledi.

Kıdem tazminatı yeni düzenleme geri mi çekiyor?

Ekonomi muhabirleriyle önceki gün iftarda buluşan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunun önümüzdeki günlerde de gündemleri olacağını belirtti. Halen kıdem tazminatı alanların oranının yüzde 20’yi geçmediğini ifade eden Müezzinoğlu, “Bu kadar mağduriyetin olduğu bir tabloya bizim duyarsız kalmamız veya ‘Ben şundan hiç geri adım atmam’ diye bakmamızı çok doğru bulmuyorum” dedi.

Kıdem tazminatı yeni düzenleme geri mi çekiyor?

Çalışmaların olgunlaştırılmasından sonra tarafların tavırlarına bakacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, “O zaman işçiler de işverenler de ‘Mevcut halden memnunuz’ diyorlarsa, biz kendimiz için çıkarmıyoruz. Dolayısıyla bütün kesimler mevcudun devamından yanaysa alırız, bir kıyıya koyarız, tekrar bir ihtiyaç olduğunda birileri getirmek istiyorsa getirir. Ama şu anda öyle bir gündemimiz yok” ifadelerini kullandı.